Zoek
Sluit dit zoekvak.

Man koopt eten voor dakloze man bij McDonalds – dan komt de politie en schopt ze allebei eruit

Elke keer dat ik een dakloze zie, doet mijn hart pijn. Het voelt verkeerd dat sommige mensen warm zijn, veilig en een dak boven hun hoofd hebben terwijl anderen gedwongen worden om ’s nachts buiten te slapen. En het is nog meer onrechtvaardig nu het winter is en koud buiten is.

Veel mensen zullen zich waarschijnlijk zo voelen, maar wie onder ons doet er echt iets aan?

Nou, een persoon die dat wel deed was een man in Myrtle Beach, Florida. Hij besloot onlangs om een ​​maaltijd voor een dakloze man te kopen. Maar de reactie van zijn omgeving verliep niet zoals hij verwachtte.

De man zag een dakloze man en kon hem niet zomaar voorbij laten gaan zonder iets te doen. Dus bood hij voor de man een hamburger te kopen bij McDonalds.

Ze gingen samen naar binnen en de man kocht twee maaltijden, een voor zichzelf en een voor de dakloze man.

Toen gingen ze aan aparte tafels zitten en aten in stilte.

Maar plotseling veranderde de stemming toen een politie het restaurant binnenkwam. Ze ging regelrecht naar de dakloze man en vertelde hem dat hij daar niet welkom was. Ze zei dat hij zijn eten zo snel mogelijk moest opeten en het restaurant moest verlaten.

De man keek verward en vroeg zich af wat hij verkeerd deed.

Al snel besloot de man die het eten kocht om in te grijpen. Hij vertelde de officier dat hij degene was die voor de burger heeft betaald en dat hij het volledig vrijwillig heeft gedaan. Toen werd hij boos en verhief hij de stem.

De politieagent vertelde vervolgens de dakloze man dat hij in een restaurant aan het bedelen was en moest vertrekken. Het argument werd steeds intenser en ten slotte vroeg de restaurantmanager beide mannen om te vertrekken.

De man had voor de dakloze man zijn maaltijd gekocht en hij deed het zonder te vragen. Maar dat leek niet uit te maken. Uiteindelijk werden beide mannen eruit geschopt voordat ze hun eten zelfs konden opeten.

Het evenement werd op camera vastgelegd en vorige week op Facebook geplaatst. Nu is het door meer dan 75 miljoen mensen gezien en heeft het veel boze reacties ontvangen. Verschillende mensen roepen op om rechtstreeks naar het restaurant te gaan om te klagen over de behandeling van de dakloze man.

Bekijk de video hier:

Gezien de negatieve aandacht, zou je kunnen denken dat het personeel van McDonald’s misschien spijt krijgt van het eruit schoppen van de mannen. Maar ze verdedigden hun actie in een commentaar.

Restaurantmanager Joel Pellicci schrijft dat de dakloze man “een geschiedenis van storend gedrag heeft en bij verschillende gelegenheden door het management en de politie is gevraagd te vertrekken.”

Hij gelooft dat de man klanten eerder gestoord heeft en niet welkom is, ook al betaalt hij voor zijn eten.

Wat er echt in het verleden is gebeurd, zullen we waarschijnlijk nooit weten. Maar in ieder geval denk ik dat deze man hetzelfde recht heeft om bij McDonald’s te eten als alle anderen.

Het is triest dat het zo is gegaan. Helaas is het waarschijnlijk niet de laatste keer dat een dakloze wordt gediscrimineerd en slecht behandeld, alleen omdat hij dakloos is.

Ik wil graag mijn dank uitspreken aan de man die het eten heeft gekocht – in ieder geval is zijn hart op de juiste plek! We hebben meer mensen zoals hij nodig in de wereld!

Wat denk je hiervan? Deel het artikel en laat het ons weten!
[fblike]