Search
Close this search box.

Man koopt een 125-jaar oude dressoir, maar wanneer hij een la openmaakt vindt hij iets wonderbaarlijks.

De 67-jarige Emil Knodell had op een vlooienmarkt in Belville in Texas een oude dressoir gekocht, maar had geen idee dat het meubelstuk veel meer waard was dan de 100 dollar die hij ervoor betaald had.

Voor de meeste mensen zijn de dingen die je op rommelmarkten kunt kopen niet heel opwindend. Het zijn voornamelijk afgedankte spullen die de verkoper niet meer nodig heeft en er gewoon vanaf wil.

Soms kunnen er echter echte koopjes gedaan worden. En in sommige gevallen kan je zelfs een schat vinden! Dat is precies wat er gebeurde bij Emil.

De verkoper van de dressoir zei dat het meubelstuk bijna 125 jaar oud was. Emile wist dat het een koopje was omdat hij er maar 100 dollar voor betaald had.

Toen Emil en zijn vriend het meubel in hun auto plaatsten, hoorden ze een vreemd geluid uit een van de lades komen. Ze besloten de lade te openen en wat ze toen ontdekten deed hun mond openvallen van verbazing.

Onderaan de kast zat een geheime lade boordevol diamanten, geld, juwelen en memorabilia van de Amerikaanse burgeroorlog.

Wat zou jij in de plaats van Emil gedaan hebben? De schat houden of teruggeven? Emil koos ervoor om eerlijk te zijn en gaf alles netjes terug aan de eigenaar van de kast.

De verkoper vertelde later dat de dressoir van zijn grootouders was geweest en dat hij geen idee had over het bestaan van de geheime lade.