Search
Close this search box.

Man houdt 3 leeuwen vast op zijn dakterras en weigert om de dieren vrij te laten.

Een man uit Mexico City houdt al minstens anderhalf jaar drie leeuwen – inclusief een zeldzame witte leeuw – op zijn dakterras. Zelf ziet hij er niet het minste probleem in. Maar de lokale autoriteiten en buren denken daar begrijpelijkerwijze anders over.

De man zegt dat hij al twintig jaar leeuwen heeft. Nu bezit hij twee mannetjes en een vrouwtje. De leeuwen leven samen met de rottweiler van het gezin gewoon op het dakterras van zijn huis.

“Ik weet dat dit misschien niet de beste omstandigheden zijn. De beste omstandigheden om leeuwen te houden zou op een Afrikaanse savanne zijn, waar ze vrij kunnen rondlopen. Maar ja …”, verklaarde Omar Rodriguez aan AFP.

Rodriguez legde aan een lokale krant uit dat hij de leeuwen anderhalf jaar geleden in huis had genomen om zijn kleinkinderen de zeldzame dieren te leren kennen.

De lokale overheid is ondertussen op zoek naar een meer geschikte opvangplaats. Iets waar de buren erg blij om zijn omdat het gebrul van de leeuwen voor heel wat overlast zorgt. Rodriguez beweert dat hij de nodige vergunningen heeft om de exotische dieren te houden, maar volgens de overheid heeft hij die documenten nooit voorgelegd.

DEEL DIT BERICHT ALS OOK JIJ VINDT DAT LEEUWEN NIET THUISHOREN OP EEN DAKTERRAS!