Zoek
Sluit dit zoekvak.

Man gaat dood aan kanker en heeft nog maar een paar uur – dan haast zijn vriend zich om laatste wens te vervullen

Jon Stanley uit South Bend, Indiana in de Verenigde Staten was erg ziek. Lang had hij gevochten tegen long- en hersenkanker. Het was zwaar geweest voor hem. De dokters hadden alles geprobeerd wat ze konden om Jon, een veteraan, te helpen. Maar het lukte niet.

Uiteindelijk kon Jon niets meer, en kreeg zuurstofbuisjes om hem te helpen ademen. Jons familie bracht hem naar huis om zijn laatste dagen omringd door zijn geliefden te leven.

Jon was altijd een motorfanaat geweest. Toen zijn vriend David Thompson langskwam om hem te zien, zag hij gelijk dat Jon niet lang meer te leven had.

Maar zelfs hoewel hij niet kon praten, kon David achter de laatste wens van Jon komen.

En hij kwam gelijk in actie. David zocht snel contact met een lokale motorclub via social media – en vroeg of iemand kon helpen om de laatste wens van Jon in vervulling te laten gaan.

In slechts een paar dagen, antwoordden er meer dan 200 mensen – en kwamen er meer dan 100 bikers naar het huis van Jon om hem te verrassen, terwijl ze hun motoren lieten brullen zodat hij dat geliefde geluid kon horen en voelen, voor de laatste keer.

Het was altijd een favoriet ding van Jon geweest.

Vanuit zijn raam hoorde Jon ineens het geluid van de motoren. Hij verzamelde al zijn kracht en met hulp van anderen, kon hij zelfs even naar buiten om zijn bezoekers te begroeten – de meerderheid onbekenden die hij nog nooit had ontmoet.

Jon werd zelfs in een zijspan gezet – en reed met zijn vrouw een laatste rit.

¨We hebben allemaal gehuild. Het voelde alsof we deze man zijn laatste beetje vrijheid gaven,¨ vertelde een van de organisatoren aan Inside Edition.

Een paar uur na de geweldige ervaring, overleed Jon in de armen van zijn vrouw.

Kijk meer over hoe Jon door volslagen onbekenden werd geholpen zijn laatste wens in vervulling te laten gaan in de video hieronder:

Wat een geweldig en lief initiatief door deze onbekenden! Deel dit hartverwarmende verhaal met al je vrienden en familie.
[fblike]