Search
Close this search box.

Man benadert meisje met Down in een koffietentje – als hij zich omdraait, heeft hij tranen in zijn ogen

Het dochtertje van de Canadese Pam De Almeida werd geboren met het Syndroom van Down. En dat valt de vrouw zwaar. Niet zozeer de zorg over haar kleine meid Sophia, maar vooral de mensen om haar heen. Pam zegt dat veel vrienden haar in de steek hebben gelaten: “Mensen begrijpen niet goed waar ik allemaal doorheen ga, misschien dat sommige vrienden me daarom meer ruimte geven. Maar dat is het laatste wat ik nodig heb. Ik heb mijn vrienden nodig, niet de afstand.”

De Candaese is trots op Sophia, “Ik doe gewoon wat ik moet doen, daardoor ben ik niet sterk of speciaal, dit is gewoon iets wat elke moeder voor haar kind doet.” Maar lang niet iedereen kijkt zo naar de vrouw en haar kleine meid. Pam: “Ik wist wel dat er gediscrimineerd werd maar dat het zo erg was had ik me niet voor kunnen stellen. Mensen zeggen dat Sophia een last is voor de maatschappij, en dat ik abortus had moeten plegen. En ze zeggen dat het maar goed is dat ik ook nog een ‘normaal’ kind thuis heb. Het lijkt misschien alsof het me niets doet maar ik moet elke keer huilen als er zoiets tegen me gezegd wordt.”

Toen Pam en Sophia in een restaurant zaten, merkte ze op dat twee andere klanten hun zaten aan te staren en zaten te fluisteren. “Het zat me echt dwars. Ik zag hoe de twee vrouwen letterlijk hun nek uitstaken om Sophia beter te kunnen zien. Ondertussen hadden ze niet in de gaten, dat ik ze ook aanstaarde.” Kort daarna kwam er een man op haar afgelopen. Hij benaderde Sophia echter totaal anders. De oudere man gaf haar een high five en schudde haar hand. Vervolgens draaide hij zich -met tranen in zijn ogen- naar Pam toe. Hij vertelt haar dat hij die avond ervoor een nieuwsitem had gezien waarin een vrouw pas bevallen was van een kind met ernstige beperkingen. De vrouw moest daarin haar beslissing om haar kind te houden verdedigen en dat zinde hem niet. Hij zei tegen Pam: “Het punt is dat je nooit weet wat voor impact een persoon zal hebben op de wereld. Je weet nooit waartoe een persoon in staat is, totdat je ze de kans geeft.”

Zijn woorden maakten diepe indruk op de emotionele vrouw. “Deze man was de eerste vreemde die me ooit gefeliciteerd heeft met de geboorte van mijn dochter Sophia. Hij was de eerste vreemde die haar waarde en haar schoonheid herkent!” Een prachtige boodschap van de onbekende, oude man!

[fblike]