Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mama liet 4 maanden oud zoontje wegrotten in met maden besmette schommelstoel.

Opgelet: Heftige inhoud niet geschikt voor gevoelige lezers.

Een drugsverslaafde moeder die haar vier maanden oude baby in een met maden besmette schommelstoel liet doodrotten, werd veroordeeld tot levenslang.

Cheyanne Harris (22) toonde geen emotie toen ze deze week veroordeeld werd in New Hampton in de Amerikaanse staat Iowa. Haar zoontje Sterling Koehn werd op 30 augustus rottend en bloedend aan zijn mondje aangetroffen in een smerig appartement.

Uit de autopsie bleek dat hij overleed aan ondervoeding, uitdroging en een E. coli infectie veroorzaakt door een met maden besmette luier. Het jongetje zou twee weken niet uit zijn schommelstoel gehaald zijn.

De openbare aanklager getuigde dat de vieze luier van de baby insecten had aangetrokken die eitjes hadden gelegd – die uitbroedden in maden. De uitslag op zijn huid leidde ertoe dat hij besmet raakte met de E. coli bacterie.

De verdediging van de vrouw wierp op dat de dood niet opzettelijk veroorzaakt werd. Ze omschreven het als een tragisch ongeluk te wijten aan de postnatale depressie van de vrouw.