Search
Close this search box.

Mama denkt dat 6 maanden oude dochter veilig is in kinderdagverblijf. Totdat ze deze verschrikkelijke foto ziet.

Het kinderdagverblijf zou een plaats moeten zijn waar ouders hun kinderen in alle veiligheid kunnen achterlaten, zonder de vrees dat ze gekwetst of mishandeld worden.

Dat is toch wat je zou verwachten en is ook de reden waarom dit verhaal voor velen zo problematisch is.

In april 2018 kregen Deirdre en Jonathan een telefoontje van de Jeugdbescherming van Kansas in de VS.

Het departement had een verslag en enkele foto’s gekregen van baby’s die in een slaapzak in hun wiegje lagen. Ze zeiden dat ze ook een erg zorgwekkende foto hadden van hun zes maanden oude dochter Elora.

Iemand had gezien hoe hun dochter met haar buikje naar beneden in een slaapzak lag, met de achterkant dichtgebonden met een haarbandje.

De bezorgde ouders haastten zich naar de Jeugdbescherming om de betrokken foto met eigen ogen te kunnen zien.

Deirdre verklaarde aan 41 Action News: “Eerst dacht ik niet dat het mijn baby kon zijn, ze leek zo klein! Ze lag op haar buik zoals ze vaak doet, maar ze zag er erg oncomfortabel uit. Ze was vastgebonden. Mijn baby was vastgebonden. Ze kan niet rollen, niet rechtop zitten. Als ze een beetje melk zou moeten ophoesten, zou ze stikken. Ik werd erg bang voor haar. Ze gaat naar dat kinderdagverblijf sinds ze vijf weken oud is. Ik heb die mensen haar hele leven vertrouwd en ik was verkeerd.”

De klokkenluider in deze zaak, een werknemer die de foto’s maakte en verslag uitbracht van het incident, zei dat ze dit begin februari al aan de eigenaars meldde, en eind februari aan de overheid.

De moeder drukte verder haar woede uit door te zeggen: “Slaapzakken worden wel vaker gebruikt. Ik had er eentje toen Elora in het ziekenhuis lag. Slaapzakken zijn veiliger dan dekentjes, tenminste als je ze correct gebruikt. Als je ze niet correct gebruikt, zijn ze niet veilig. Het gezond verstand zegt dat je een slaapzak achteraan niet moet dichtbinden en de baby op haar buikje leggen. Maar wetten zijn niet altijd gezond verstand. Wat wordt er gedaan? Hoe maak ik dit illegaal, en niet gewoon een inschattingsfout?”

De geschokte ouders kregen te horen dat ze niet de enigen waren die zo’n telefoontje kregen …