Zoek
Sluit dit zoekvak.

Machinist krijgt een trauma na een walgelijke ‘grap’ op het peroon in Duivendrecht.

Maandagmiddag vond er op het perron Duivendrecht een zeer walgelijke ‘grap’ plaats. Toen er een trein kwam aanrijden deed een man alsof hij een vrouw op het spoor gooide.

De machinist was zo geschrokken dat hij niet verder kon rijden en traumaopvang nodig had, bericht ProRail op Twitter.

De trein vertrok uiteindelijk met een andere machinist. Als gevolg was er beperkt treinverkeer tussen Amsterdam en Utrecht.

ProRail schreef erbij dat het wellicht niet met opzet werd gedaan, maar wel serieuze gevolgen heeft: „Stoeien op een perron is een slecht idee. Misschien geen opzet, maar wel een machinist met een slecht begin van de kerstdagen.”

Het is natuurlijk te belachelijk voor woorden dat iemand zo’n ‘grap’ uithaalt op het perron.

Er zijn mensen die ervoor kiezen om voor de trein te springen. Ruim tweehonderd keer per jaar maken mensen op deze manier een einde aan hun leven, aldus Trouw.

Het is de ergste nachtmerrie van elke machinist. Als er een aanrijding plaats vindt, laat dit vaak diepe emotionele littekens achter bij machinisten.

Soms met ernstige psychologische gevolgen zoals bijvoorbeeld hyperventilatie en angstaanvallen. Het is niet iets om laconiek over te doen, en al helemaal niet iets om op deze manier ‘grappen’ over te maken.