Search
Close this search box.

Lynx maakt adembenemende zweefsprong tussen twee aanlegsteigers.

De natuur weet ons altijd te verbazen. Er vinden constant prachtige taferelen plaats, maar slechts zelden hebben we het geluk dat deze momenten ook gefilmd worden. Maar hieronder zien we dat een visser zich op het juiste ogenblik op de juiste plaats bevond!

Toen de visser een rode lynx opmerkte, besloot hij om te beginnen filmen. Hij kon toen niet vermoeden dat zijn beelden wereldwijd viral zouden gaan.

Het verbluffende tafereel vond plaats op Pecan Island in de Amerikaanse staat Louisiana toen enkele vrienden er aan het vissen waren. Hun video werd ondertussen miljoenen keren bekeken.

De man legde uit in het bijschrift: “We waren aan het vissen op krabben op Pecan Island en deze gigantische lynx verscheen. Ik pakte mijn telefoon en dacht dat hij nat zou worden, maar we waren allemaal verbluft.”

Op de beelden zien we hoe de lynch op een prachtige manier over de rivier springt. Het beestje wil niet nat worden, dus waagt het zich aan een gigantische sprong.

Gemakkelijk zes meter

Laurel Serieys, een bioloog aan de Universiteit van Kaapstad, legde uit aan Bored Panda: “Een lynx kan gemakkelijk enkele meters springen, en andere kleinere katten kunnen dat ook. Hier probeert de lynx te voorkomen dat hij nat wordt, en omdat het lenige en atletische dieren zijn, is het niet zo moeilijk om vanaf die afstand te springen.”

De bioloog vervolgde: “Hij werd opgemerkt tijdens het jagen op vogels in de omgeving van het water, dus misschien was hij in de buurt en stak zijn prooi het water over. Hoe dan ook, als ze springen om iets over te steken, kunnen ze probleemlos zes meter overbruggen.”

Bekijk de spectaculaire beelden hieronder en deel dit met je vrienden!