Search
Close this search box.

“Luie” hondeneigenaar laat klein hondje uit vanuit auto terwijl hij aan 15 km/u rijdt.

Een “luie” hondeneigenaar werd betrapt op camera hoe hij zijn hondje al rijdend uitliet. De man reed naast een strook gras aan 15 km/u terwijl het hondje naast de auto huppelde.

Het bizarre moment werd gefilmd door Andy Redfern die met open mond toekeek hoe de man vorige zondag voorbij zijn huis reed. In de video zien we hoe het hondje, wellicht een Bichon Frise of een Shih Tzu, aan de leiband vanuit de open deur wordt vastgehouden.

Het arme hondje kan nauwelijks pauzeren om even aan de grond te snuffelen, alvorens de auto weer verder rijdt. Op de achtergrond horen we een voorbijganger lachen en zeggen: “Hij doet dat elke dag.” Een afkeurend kind schreeuwt: “Dat is gevaarlijk” en we zijn geneigd de mening van het kind te volgen.

Andy (38) zei dat het de eerste keer was dat hij zoiets zag. “Ik begon meteen te filmen toen ik het zag. Ik zag de auto op het voetpad rijden en de deur openen, en toen zag ik die kerel, wellicht ergens in de 50, zijn hondje uitlaten.”

De verbaasde getuige voegde er nog aan toe: “Hij reed ongeveer 15 km/u. De hond leek alsof het niet de eerste keer was dat hij zo werd uitgelaten. Het leek erop alsof de hond zich best comfortabel voelde. Hij leek gelukkig en het leek erop dat hij dit voordien nog had gedaan, maar het was bizar om te zien.”

Uiteraard weten we niet in welke omstandigheden dit voorval gebeurde. Misschien heeft de man wel een beperking waardoor hij zijn hond niet te voet kan uitlaten? Of misschien is hij gewoon lui?

Wat denk jij? Is dit een verantwoorde manier om je hond uit te laten? Laat van je horen in de reacties op Facebook en deel dit met je vrienden!
[fblike]