Search
Close this search box.

Loyale hond wordt het asiel in gedumpt omdat baasjes een baby krijgen.

Het asiel was de laatste plek waar Rocco wilde zijn.

De 3-jarige Duitse herder zat verstijfd van angst in een hoekje van zijn kennel. Zijn bruine ogen waren droevig en leeg. Hij had geen idee waarom hij daar was of waar hij nu naartoe zou gaan. Zijn familie had hem achtergelaten bij Dallas Animal Services in Texas – gewoon omdat ze een baby zouden krijgen.

https://www.facebook.com/alexmturner/videos/10155927650766747/

Een vrouw die het asiel bezocht had gezien hoe aardig en bang Rocco wel was, en postte een video van hem online in de hoop dat een andere organisatie hem zou zien en hem wat extra aandacht te geven. Preethi Pillaipakkam, een pleegouder bij DFW German Shepherd Rescue, was meteen bereid om te helpen.

“Eerst was ik verrast”, vertelde Preethi aan The Dodo. Ze was verbaasd over het feit dat zijn familie hem gedumpt had omdat ze een baby zouden krijgen. “Maar toen ik zag hoe ondervoed hij was, verbaasde het me niet meer. Het is wellicht een combinatie van gezinsuitbreiding en niet de beste eigenaars zijn.”

Rocco woog amper 30 kg, maar zou normaal rond de 45 tot 50 kg moeten wegen. Toen Phreeti hem oppakte, wist ze meteen dat het meerdere dagen zou vergen om hem te doen ontbolsteren.

“Het asiel is zeker geen plek voor een hond als Rocco”, vertelde Phreeti. “Hij was erg timide en bang in de auto. Hij verstopte zich zelfs onder de bank. Hij ademde heftig en leek erg overstuur.”

Tijdens de eerste dagen bij zijn pleeggezin bleef Rocco erg schuchter en een beetje bezorgd. Hij at en wandelde een beetje, maar was nog altijd erg in de war over waarom hij daar was.

Maar met de hulp van Phreeti en haar eigen hond, ook een Duitse herder, begon Rocco letterlijk uit zijn hoekje te komen.

Nu speelt de lieve hond met zijn speelgoedjes, kluiven en wordt met de dag extroverter.

https://www.instagram.com/p/BnNHQIXBBw8/?utm_source=ig_embed&utm_medium=loading

“Langzamerhand begon hij het huis te verkennen”, zei Phreeti. “Hij houdt van de bank en zijn hondenbedje en hij is echt dol op piepspeeltjes en tennisballen. Hij is echt een goede vanger.”

Naast spelen heeft hij een andere rol opgenomen in het huishouden: de schaduw zijn van zijn pleegmoeder.

Sinds de video van Rocco in het asiel viraal ging, stroomden er dozijnen adoptieaanvragen binnen. Als hij nog wat meer uit zijn schulp is gekomen, zal de organisatie een geschikte familie voor hem selecteren – bij wie hij voor eeuwig zal blijven.

WAT VIND JIJ VAN DEZE PRACHTIGE HOND? ZOU JIJ HEM ADOPTEREN? DEEL DIT BERICHT MET ELKE HONDENLIEFHEBBER DIE JE KENT!