Search
Close this search box.

Lisa, 25, duwt haar snurkende vriend uit bed – komt er dan achter dat hij dood is

Lisa en Lewis waren een gelukkig stel dat van het leven genoot met hun zoontje, Tyler.

Lewis wist dat hij een zeldzame hartafwijking had, genaamd Brugada syndroom. Maar ondanks de diagnose garandeerde zijn dokters hem dat hij een laag risico-patiënt was en geen medicijnen nodig had.

Lewis was verteld dat hij zijn leven kon leven en zich geen zorgen hoefde te maken.

Toen op een nacht werd Lisa wakker van het gesnurk van Lewis en ze duwde hem uit bed zodat hij wakker zou worden en zou stoppen met snurken.

Toen Lisa merkte dat de kant van het bed waar Lewis zojuist nog lag helemaal nat was, wist ze dat er iets fout zat.

Lewis had een gezonde levensstijl en hield van sporten. Maar zijn gezicht was helemaal blauw geworden, dus Lisa belde de ambulance.

Lewis, die net 25 was geworden, werd in het ziekenhuis doodverklaard.

Het geluid dat Lewis had gemaakt was geen snurken geweest, maar zijn laatste moeilijke pogingen om te ademen. Het vocht in het bed waren lichaamsvochten die zijn lichaam al hadden verlaten.

Lisa denkt dat Lewis nog zou leven, als hij een defibrilatorimplantaat (ICD) zou hebben gekregen. Lisa en Lewis hadden er kennelijk om gesmeekt, maar de dokters vonden het niet nodig.

Lewis overleed slechts een jaar na zijn diagnose.

Nu is Lisa, die ook 25 jaar is, een petitie gestart om anderen te waarschuwen voor de ziekte. Het doel is om ervoor te zorgen dat iedereen met het Brugada syndroom een implantaat krijgt om in te grijpen mocht het fout gaan.

Het syndroom is erfelijk en nu is Lisa bang dat haar tweejarige zoontje het ook heeft.

Deel dit hartverscheurende verhaal alsjeblieft met je vrienden. Laten we aandacht vragen voor deze problematiek en misschien wel levens redden!
[fblike]