Search
Close this search box.

Leraren vragen kinderen om een paard te schilderen – nu kookt het internet van woede.

Dit nieuws is bijna te absurd om waar te zijn. Wie ziet het beschilderen van een paard als een schoolse activiteit? Inderdaad, een “briljante” geest had dit “geweldig” idee. Het gebeurde in Brazilië – en nu kookt het internet van woede.

De feiten vonden plaats in een paardrijschool.

Volgens La Vanguardia stelden de leraren voor dat de kinderen een van de paarden zouden schilderen. Het arme dier werd over het hele lichaam en gezicht beschilderd.

Het incident kwam onder de aandacht van een Orde van Advocaten, die de foto van het dier op hun sociale netwerken deelden, met de commentaar:

“Ze hadden het briljante idee om een paard te gebruiken als schilderdoek, zeggende dat het een pedagogische activiteit zou zijn. Ze zeiden dat het een gered paard was, maar dat rechtvaardigt deze wreedheid nog niet”, zei Ana Paula Vasconcelos, een lid van de Orde van Advocaten.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2018046224883538&set=a.410588928962617.93068.100000345397563&type=3

De woordvoerder van de school, Muriell Marques, zei dat de activiteit niet schadelijk was voor het paard, noch voor de kinderen.

“Het paard was kalm, niet gestresseerd”, zei ze.

Na het incident kreeg de school bezoek van enkele inspecteurs van het Braziliaanse ministerie van milieu. De directie van de school moet nu het pedagogisch plan voorleggen dat het initiatief rechtvaardigde, alsook een medische analyse van het paard. Daarna zal er een beslissing genomen worden.

We gaan ervan uit dat de leraren inderdaad geen schade wilden aanrichten, maar het blijft gewoon een vreselijk idee! Kinderen zouden niet mogen leren om dingen met dieren te doen gewoon voor het “plezier” of eigen entertainment.

Wat vind jij hiervan? Laat van je horen in de reacties op Facebook en DEEL dit bericht als ook jij dit een vreselijk initiatief vond!
[fblike]