Zoek
Sluit dit zoekvak.

Leraar toont zijn gouden hart en doneert een van zijn nieren aan een leerling.

Een leerling uit Powder Springs in Georgia kreeg een ongelofelijk geschenk van zijn leraar technologie – een nier.

William Wilkinson, een leraar aan de Grace Christian Academy, is de levende nierdonor voor zijn 12-jarige leerling, Kaden Koebcke. De familie van Koebcke zocht hulp via een Facebookpagina genaamd Kaden’s Kidney Search. De moeder van Kaden, Cami, zegt dat ze de dag waarop Wilkinson haar huis bezocht om te melden dat hij een perfecte match had gevonden nooit zal vergeten.

“Hij zegt: ‘Nou, willen jullie het echt weten?’ En wij zeiden: ‘Ja, dat willen we echt, we willen hem bedanken’”, vertelde ze aan Fox 5. “En weet je wat. Hij zegt doodleuk: ‘Nou, ik ben het.’ En het was gewoon ongelofelijk”, herinnerde Cami zich.

Cami zegt dat de familie Wilkinson ongeveer op hetzelfde ogenblik in Atlanta kwamen wonen. Volgens Cami was dit geen toeval.

“Ik vind geen woorden om te beschrijven hoe zeer we Will Wilkinson wel waarderen”, schreef ze op Facebook. “Hij gaf Kaden de kans op een normaal leven! Hij is echt onze held! Ik wil zijn familie bedanken, want ook zij maken hier deel van uit.”

“Will, je bent zo’n onbaatzuchtige persoon, onze echte held. We houden van je, we waarderen je, en we kunnen je gewoon niet genoeg bedanken.”

Wilkinson en Koebcke ondergingen de operatie op 14 augustus. Volgens een laatste update stellen beiden het erg goed.