Search
Close this search box.

Leeuw probeert 20 hyena’s van zich af te halen, maar dan komt plotseling een maatje helpen.

Leeuwen zijn woeste, krachtige en vooral koninklijke wezens. Er natuurlijk niet voor niets een film genaamd “De Leeuwenkoning”. Door hun imposante uiterlijk krijgen ze vaak dat koninklijke toegedicht.

De leeuw is ook vaak onderwerp van folklore en symboliek geweest. Zo staat de leeuw afgebeeld in de wapens van verscheidene landen, streken en steden, waaronder Nederland.

Vorige week heeft BBC Earth bijzondere beelden vastgelegd van een leeuw die heldhaftig werd gered van een gemene groep pestende hyena’s door zijn leeuwenkameraad. Als onderdeel van de BBC-serie Dynasties volgt de video, verteld door Sir David Attenborough, een mannelijke leeuw genaamd Red.

Plotseling komt de liep een groep van twintig hyena’s tegen. Het zijn onplesante tegenstanders en de leeuw is nu zwaar in de minderheid. Rood kan zeker een hyena of twee aan. Hij is in goede vorm, en zijn vacht gloeit. Twintig tegenstanders is daarentegen misschien iets te hoog gegrepen voor de leeuw. De situatie ziet er somber uit voor Red.

Dan is er een plottwist. Een andere leeuw, een familielid van Red, komt opdagen. Hij heeft de Red noodkreten horen schreeuwen en is snel ter plekke gekomen. Samen slaagt het tweetal erin om het peloton af te weren en de geniepige hyena’s terug te sturen naar waar ze vandaan komen.

Terwijl de video ten einde loopt, slenteren de twee oerwoudkatten de zonsondergang in, waarbij ze elkaar zachtjes likken. Woorden doen het spannende tafereel weinig eer aan, dus bekijk het snel in de onderstaande video.