Zoek
Sluit dit zoekvak.

Laten we de held eren die een verdrinkende hond uit een bitterkoud meer redde

Iedere hondenbezitter zal het beamen: je hond kwijtraken is een hele enge gedachte. Niet weten waar je trouwe vriend uithangt en of hij ongedeerd is, is vreselijk.

Toen de Amerikaan Don Chatten onlangs aan het wandelen was in het park, trof hij een ontredderde eigenaar aan die op zoek was naar een hond, zo valt te lezen op RTL Nieuws.

Don besloot om te helpen en ging op zoek naar het vermiste dier. Zijn eigen honden kregen het beestje al snel op de korrel. Hij zwom in het ijskoude water van het meertje, daarbij zacht huilend…

“Dier zou het niet redden zonder onmiddellijk ingrijpen”
Don belde meteen het alarmnummer maar raakte al snel licht in paniek, vertelt hij aan lokale omroep WKBW. Hij had het idee dat de hond het niet zou redden zonder onmiddellijk ingrijpen.

De man probeerde over het ijs naar het beestje toe te kruipen, maar belandde al snel tot zijn middel in het water; het ijs was simpelweg te dun.

https://www.instagram.com/p/BuAtwQBB171/?utm_source=ig_embed&utm_medium=loading

Gelukkig was het water niet al te diep en kreeg Don het voor elkaar de onderkoelde hond te redden. De inmiddels gelokaliseerde eigenaar nam hem daarop zo snel mogelijk naar de dierenarts. Inmiddels gaat het, na een nachtje overblijven, weer goed!

Internet komt woorden te kort voor Don
Don probeerde zich na afloop op te warmen in zijn auto, zich niet realiserend dat een vrouw foto’s had gemaakt van de reddingsactie.

Toen de foto’s eenmaal op het internet terecht waren gekomen stroomden de lovende reacties binnen voor de barmhartige hondenliefhebber. Maar Don is resoluut: “Dat is niet waar ik naar op zoek ben. Ik zou het zo weer doen, als het morgen opnieuw gebeurde. Ik ben een hondenliefhebber en wil niet dat een hond gewond raakt.”

Ook al vindt hij zelf van niet, Don is wel degelijk een held! Was iedereen maar zo.

Deel dit artikel met al je vrienden op Facebook om hem alle eer te bewijzen die hem toekomt!