Search
Close this search box.

Last van fruitvliegjes? De simpelste oplossing die er is heb je al in je keukenkastje staan!

Fruitvliegjes zijn ontzettend irritant. Ze doen eigenlijk niemand kwaad, maar toch wordt je helemaal gek als je ze in huis hebt. Die kleine, hardnekkige vliegjes lijken uit het niets te verschijnen en voor je het weet is er een ware plaag in je keuken. Ze grijpen elke kans aan om zich voort te planten en leggen honderden eitjes in een mum van tijd.

Voorkomen is beter dan genezen
Fruitvliegjes zijn niet gevaarlijk, maar het idee dat ze met z’n alleen je verse groente en fruit zitten te vreten is niet bepaald gezellig. En niet alleen op het fruit, ook lege wijnflessen en prullenbakken vinden ze om te smullen. Het is dan ook heel moeilijk om deze beestjes kwijt te raken. Voorkomen is dan ook beter dan genezen: gooi fruitsap, voedselresten en lege (wijn)flessen direct weg in een afgesloten vuilniszak. Dek alles in je koelkast en op het aanrecht goed af en hou je keuken vlekvrij. Ondanks alle maatregelen kan het toch voorkomen dat de fruitvliegen hun slag hebben geslagen. Alsnog geen man overboord, volg dan deze simpele tip op!

De oplossing
De oplossing staat zeer waarschijnlijk al in je keukenkastje, het enige wat je nodig hebt om de strijd met de fruitvliegen aan te gaan is een schaaltje appelciderazijn met een druppeltje afwasmiddel. Wij hebben het geprobeerd, een schaal een nacht in de keuken laten staan en toen we de volgende ochtend keken dreven er honderden vliegjes in! Binnen een paar dagen waren we van de plaag af. Probeer het zelf maar!
[fblike]