Search
Close this search box.

Landelijke intocht van Sinterklaas in Zaandam mag blijven zoals het is.

De rechter in Haarlem heeft een uitspraak gedaan waarin aangegeven wordt dat de landelijk Sinterklaasintocht niet hoeft aangepast te worden.

Gisteren eiste de stichting Majority Perspective dat de landelijke intocht a.s. zaterdag zou worden ontdaan van ‘racistische kenmerken’. Ze spanden een rechtszaak aan en daagden onder meer de gemeente Zaanstad en de omroep NTR (welke de uitzending verzorgd) aan, aldus de NOS.

Majority Perpective vindt dat pieten niet geschminkt moeten zijn, geen kroeshaar of rode lippen mogen hebben en geen gouden oorringen horen te dragen. Gisteren werd de voorman van de stichting aangehouden voor verdachting van bedreigingen op sociale media, aldus het AD.

De rechter gaf aan dat de stichting niet ontvankelijk is. Ze hebben niet aan bepaalde voorwaarden gedaan, waardoor de bestuursrechter dan ook niet aan een inhoudelijke beslissing kwam, volgens nu.nl. De gedaagde partijen werden niet op tijd benaderd en werden ‘overvallen’ met het kort geding.

Dat wil niet zeggen, als hij wel tot een inhoudelijke beslissing was gekomen, dat de stichting wel in het gelijk was gesteld, voegde de rechter hieraan toe.