Search
Close this search box.

Laffe jagers schieten olifanten, maar moeten rennen voor hun leven wanneer de kudde tegen hen keert.

Waarschuwing: De video onderaan het artikel bevat schokkende beelden van hoe een olifant wordt neergeschoten. De beelden zijn niet geschikt voor gevoelige kijkers.

Olifantenjagers werden gedwongen om voor hun levens te rennen nadat ze een familielid van de olifanten hadden neergeschoten.

Dramatische beelden uit Namibië tonen de woedende reactie van de kudde nadat de olifantenstier door de jagers werd geschoten. In de video, die sommige kijkers schokkend zullen vinden, mikken de jagers met hun wapens en een van hen zegt: “Raak hem tussen de ogen.”

Ze lijken de olifant drie keer te beschieten, waarna het majestueuze dier uiteindelijk op de grond zakt.

Maar het geweervuur lokt een furieuze reactie uit van de andere olifanten, die trompetteren terwijl ze op de jagers afstormen.

De achtervolging duurt slechts enkele seconden en aangenomen wordt dat er niemand gewond raakte.

Hij zei dat de jacht op olifanten in Namibië legaal is, hoewel het lokaal een erg delicate aangelegenheid is.

Hij zei: “Er bestaat slechts een kleine populatie olifanten in de omgeving en we jagen maar twee olifanten per jaar.” Kruger zegt dat het geld van de jacht zorgde voor 12 banen binnen zijn bedrijf en dat het geld ook dient om conservatieprojecten te steunen.

Volgens het WWF zijn er nog ongeveer 415.000 olifanten in het wild en het aantal daalt sterk omwille van de internationale handel in ivoor.

DE BEELDEN ZIJN SCHOKKEND, MAAR DE VERSPREIDING ERVAN KAN ER MISSCHIEN VOOR ZORGEN DAT ER DRUK WORDT UITGEOEFEND OM TROFEEJAGEN WERELDWIJD TE VERBIEDEN.

OPGELET: DE ONDERSTAANDE VIDEO BEVAT SCHOKKEND BEELDMATERIAAL EN IS NIET GESCHIKT VOOR GEVOELIGE KIJKERS.

DEEL DIT BERICHT ALS OOK JIJ VINDT DAT ER EEN EINDE MOET KOMEN AAN DE JACHT OP OLIFANTEN!