Zoek
Sluit dit zoekvak.

Koe ontsnapt uit slachthuis om van een kalfje te bevallen.

Een zwangere koe ontsnapte uit een rijdende veewagen onderweg naar het slachthuis om enkele dagen later van haar kalfje te bevallen.

De koeienmoeder genaamd Brianna sprong 2,5 meter hoog op een drukke snelweg terwijl ze onderweg waren naar het slachthuis. De koe werd later overgebracht naar een opvangcentrum. Maar de redders waren geschokt toen ze zagen dat de koe niet alleen zichzelf maar ook haar ongeboren kalfje van de slachtbank gered had.

De moeder beviel amper twee dagen later van het kalfje genaamd Winter. Nu genieten de twee in het centrum van hun herwonnen vrijheid.

Mika Stura, oprichter van Skylands Animal Sanctuary in New Jersey in de VS, zei: “Ik kreeg een telefoontje van een vriend van me die politieagent is. Hij zei dat er een grote koe op de snelweg liep, dus schoot ik meteen in actie. Ik stapte in mijn auto en vertrok. Toen ik arriveerde, had de politie haar van de snelweg geleid en kon ik haar vangen.”

Mika vervolgde: “Ze viel van 2,5 meter hoogte van de rijdende veewagen. Een getuige zei dat ze de deur open schopte en op de snelweg sprong. Aanvankelijk had de bestuurder van de veewagen het zelfs niet in de gaten.”

https://www.facebook.com/SkylandsSanctuary.org/videos/1170795226410901/

De koe werd op 27 december overgebracht naar het opvangcentrum. Toen de dierenarts haar onderzocht, kwam aan het licht dat ze zwanger was. Amper twee dagen later beviel de koe van een gezond kalfje.

Mika vervolgde: “Hoe je het ook bekijkt, deze dieren willen gewoon leven. Ze was doodsbang in die veewagen en wilde er gewoon uit.”

DEEL DIT BERICHT MET ELKE DIERENLIEFHEBBER DIE JE KENT!

https://www.facebook.com/SkylandsSanctuary.org/videos/2254900651423671/