Search
Close this search box.

KNMI waarschuwt: Pas op! Vanavond word het glad op de weg.

Het KNMI deelt een waarschuwing op hun website: vanavond is er kans op gladheid door sneeuwval.

Deze avond is er grote kans dat er (natte) sneeuw valt en mogelijk ijsregen. Verkeersdeelnemers moeten extra goed opleggen want de wegen kunnen erg glad worden.

Vooral in het zuidwesten is de kans groot op de gladheid. Voor 20.00 uur zijn er geen waarschuwingen van kracht. In de loop van de nacht zal de sneeuw over gaan in regen of motregen en zal de gladheid geleidelijk verdwijnen.

Sneeuw
Weeronline.nl geeft aan dat de neerslag in de nacht langzaam over het hele land zal verspreiden. In het oosten van Drenthe en in Groningen zal de neerslag pas aan het einde van de nacht vallen.

Glad
Gladheid zorg altijd voor meer ongelukken dan normaal en kan verraderlijk zijn. Als weggebruikers sneeuw zien liggen, wordt er meestal wel rekening mee gehouden dat de wegen gladder zullen zijn.

Maar, bevriezing en ijzel zijn verraderlijker. Vaak is dan de luchttemperatuur hoger dan de temperatuur van het wegdek, waardoor mensen soms niet bewust zijn van de daadwerkelijke gladheid.

Als je er deze avond (en nacht) niet uit hoeft, blijf dan lekker thuis! Na zondag is het vooralsnog gedaan met de gladheid.