Search
Close this search box.

Kleuterschool zet ouders op hun plaats met een “brutaal” bordje. Nu is het internet boos op de woorden van de leraar.

De meeste mensen met jonge kinderen weten dat het soms moeilijk is om je kleintjes achter te laten in de kleuterschool of bij een kinderdagverblijf. Stresserende ochtenden en zieke kinderen die liever thuis willen zijn, raken ouders recht in het hart.

Maar moeder of vader zijn is geen wandeling in het park, maar loont allemaal de moeite.

Het is bijna twee jaar geleden dat Juliana Farris Mazurkewicz haar dochter ging ophalen bij een kleuterschooltje in Hockley in Texas. Op de deur hing een bordje …

Op het bordje stond geen gebruikelijk verzoek aan de ouders om extra kledij of extra lunch mee te nemen voor een uitstap. Het was een persoonlijk verzoek aan de ouders om hun gedrag te veranderen.

Sommige ouders waren erg boos toen ze het bordje lazen, maar Juliana was het eens met elk woord. Ze maakte een foto van het bordje en postte het op Facebook.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10212453094548205&set=p.10212453094548205&type=3

Maar Juliana had geen idee dat meer dan een miljoen mensen op amper enkele dagen tijd op haar bericht zouden reageren.

Blijkbaar had iedereen er een mening over.

Dit was wat er op het bordje stond:

“Je haalt je kind op! Blijf van je telefoon af!

Je kind is blij om je te zien! Ben jij niet blij om je kind te zien? We hebben kinderen gezien die hun werkjes aan hun ouders proberen te geven en de ouders is met de telefoon bezig.

We hebben een kind horen zeggen: ‘Mama, mama, mama …’ en de ouder besteedt meer aandacht aan hun telefoon dan aan hun eigen kind. Dat is schokkend. Blijf van je telefoon af!”

Op amper enkele uren tijd hadden honderden ouders al gereageerd op de post van Juliana. Iedereen had er iets over te zeggen. Sommige ouders waren positief, terwijl anderen vonden dat de kleuterschool niet het recht had om zich te bemoeien met het gedrag van de ouders.

Juliana was echter helemaal niet overstuur. Ze begreep wat het personeel wilde zeggen en besefte dat ze zelf haar telefoon vasthield toen ze het bericht las.

“Ik was een beetje geschokt, maar ik had geen negatieve gevoelens jegens de school. Ik weet dat het personeel het beste voorheeft met de kinderen, zelfs tot op het punt waarop ze de ouders zouden beledigen.”

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10212659087937911&set=a.1058819956534&type=3

Of je nu met je kinderen, geliefden of vrienden bent, denk twee keer na alvorens je telefoon vast te nemen. Je hoeft er echt geen 24 uur op 24 mee bezig te zijn!