Search
Close this search box.

Kleinzoon vermoord zijn oma nadat ze hem €40.000 had gegeven om zijn gokschulden terug te betalen.

Een door drugs dolgedraaide gokverslaafde, die zijn toegewijde oma vermoordde door haar 30 keer te steken nadat ze hem geld gaf, werd veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf.

Gregory Irvin (26) stak liefdadigheidswerker Anna James (74) keer neer en sneed haar keel over toen ze terug thuis kwam van boodschappen doen.

James, een gepensioneerde verpleegster, had haar zoon voordien nog geholpen om zijn gokschulden van 40.000 euro terug te betalen. Die schulden had hij gemaakt door te gokken en zijn cocaïneverslaving te betalen.

Op 28 februari reed hij naar haar huis in Walsall in het Verenigd Koninkrijk om 300 euro af te halen die oma hem beloofd had voor een verlovingsring.

De bewakingscamera’s legden vast hoe hij het huis binnenging alvorens 15 minuten later weer vertrokken.

Een bezorgde buur vond het lichaam de volgende dag en belde meteen de politie. Irvin werd de volgende dag gearresteerd nadat zijn bloederige voetsporen werden aangetroffen in de gang en de keuken.

Hij bezocht het huis zelfs met rouwende familieleden en zei dat hij haar even voordien nog gesproken had aan de telefoon.

Maandag werd Irvin veroordeeld tot levenslang – dat betekent 24 jaar achter de tralies.

Een geschokte rechter zei: “Je reactie was ijskoud en berekend omdat je je sporen nog probeerde uit te wissen en deed alsof er niets gebeurd was. Dit had een onbeschrijflijke impact op je familie omdat ze de horror van de verwondingen moesten aanhoren, wetende dat het gedaan werd door iemand van hen.”

“Ze was een prachtige persoon, een geweldige dame, een vrouw van humaniteit, medeleven en generositeit. Ze was alleen maar erg genereus voor je en niet alleen mentaal. Ze werd omschreven als de ‘bank van de familie.’”