Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kleine en 8-weken oude puppy die gedumpt was word teruggevonden in tas, maar zijn pootjes waren vastgebonden.

Dagelijks gebeuren er kwaadaardige en onvoorstelbare dingen met dieren. Het doet me afvragen wat er verkeerd is met deze wereld.

Jammer genoeg vond onlangs ook zoiets plaats, in Engeland. En het was niet alleen weer een mishandelde hond, het bleek nog eens een 8-weken oude puppy te zijn ook.

Een piepkleine 8-weken oude puppy werd gedumpt teruggevonden in de tas van een dame voor de deur van een winkel in Londen. Maar dat is nog niet het ergste: zijn kleine pootjes waren nog eens vreselijk vastgebonden met een elastiek.

Gelukkig ontdekte een voorbijganger de zak op en bracht hij de puppy in allerijl naar de dierenorganisatie RSPCA, Engelands grootste opvang.

Bij nader onderzoek door de dierenarts was het onderzoek duidelijk: de zeer jonge puppy zou niet meer lang geleefd hebben was het niet voor de voorbijganger zijn snelle handelen.

Later werd het hondje Radley genoemd. De bloedtoevoer van het beestje gebeurde niet meer, door de elastiek die rond zijn kleine pootjes was gebonden.

“Puppy gevonden”
Aan de buitenkant van de tas hing een briefje waarop stond “puppy gevonden”, en in de tas ontdekten dierenredders een ongeopend blikje hondenvoer.

Gelukkig maakt de border terriër het nu goed behalve het trauma die hij heeft opgelopen net als enkele problemen bij het eten, volgens RSPCA.

Het meest schokkende was echter de leeftijd van de jonge pup.

“We hebben vaak zo’n gevallen gezien van dierenmishandeling maar het is zeer verontrustend hoe jong hij was,” zegt een woordvoerder. “Normale honden moeten bij hun moeder blijven tot ze 8 weken oud zijn, hij zou dus gemakkelijk gestorven kunnen zijn indien hij niet werd gevonden.”

De bijzonder schattige pup is nog niet klaar om bij een gezin te wonen en hij wordt nog steeds behandeld in de dierenkliniek. Hij zal verhuisd worden naar een ander asiel van zodra hij weer kerngezond is, en eenmaal hij daar is kan ik me inbeelden dat hij al snel een fanclub zal hebben!

Getuigen opgeroepen
Intussen controleert de politie de videobeelden van het gebied. Ook getuigen worden gevraagd zich te melden om het monter te klissen die zoiets gruwelijks deed met de kleine Radley.

Wat een klein, lief gezichtje! Het enige mooie aan dit verhaal is dat de kleine hond zal herstellen van dit weerzinwekkend trauma en liefdevolle ouders zal vinden die hem zullen overladen met liefde!

Ik begrijp echt niet wie en waarom iemand zoiets doet! Het is vreselijk. Maar ik weet wel dat de dader zwaar gestraft moet worden.