Zoek
Sluit dit zoekvak.

Klasgenoten van dit jongetje met een hersenverlamming gebruiken hem als menselijke brug.

In een schokkende video is te zien hoe een jongen met hersenverlamming in een beekje ligt en een meisje hem als menselijke brug gebruikt, terwijl andere scholieren lachend toekijken.

Omringt door zo’n 30 leerlingen ligt de 14-jarige Brett Corbett op zijn buik in een beekje nabij zijn middelbare school in Glace Bay, Canada. Een meisje stapt op zijn rug om over te steken, zonder nat te worden. Omstanders lachen erom en sommigen filmen zelfs het hele gebeuren.

Brett omschreef huilend hoe de video hem bedroefd en beschaamd deed voelen. „Het deed me voelen alsof ik hier altijd gepest wordt en dat het niemand iets kan schelen”, vertelde hij aan The Chronicle Herald.

De beelden duren 18 seconden en werden op Facebook geplaatst door Brandon Jolie, de vader van een vriend van Brett. Hij schreef het volgende erbij:

„Ik heb in mijn hele LEVEN nog nooit zoiets walgelijks gezien. De jongen in deze video is een vriend van mijn zoon, hij heeft een hersenverlamming.

Ouders, je hebt deze generatie gefaald. De hoeveelheid tieners die erbij stonden en alleen maar keken, of zelfs filmden… Ik hoop dat je deze beelden ziet, jouw kind herkent en schaamte voelt.

Dit soort situaties gebeuren omdat we niet weten wat onze kinderen op school doen of met hun vrienden. Dit moet VERANDEREN.”

Het gepest vond afgelopen dinsdag plaats. Het geeft een goed beeld van wat Brett aangeeft dat hij dagelijks moet ondergaan. „Ik word vaker gepest en heb geprobeerd dit op school aan te kaarten en ze negeren me, net zoals ze me in september hebben genegeerd.”

De beelden zijn viraal gegaan en de school en scholieren in de video kregen een golf van kritiek over zich heen. De Chronicle Herald geeft aan dat sommige ouders geschokt waren om hun kinderen op de video te zien en eisten dat deze hun excuses aan Brett aanboden. De politie is momenteel bezig met het onderzoeken van de zaak, aldus de Cape Breton Post.

De onderstaande beelden zijn hartverscheurend. Het is onbegrijpelijk dat een medemens op deze denigrerende manier wordt behandeld. Er is niets wat dit soort mensonterend gedrag kan goedpraten.

Hopelijk wordt door alle aandacht er iets concreets gedaan voor Brett en alle andere leerlingen die gepest worden. Deel alsjeblieft dit verhaal om zoveel mogelijk bewustzijn te creëren voor de afschuwelijke en nefaste gevolgen van pesten.