Search
Close this search box.

Kitten in Rotterdam aan hek vastgebonden met tiewraps

In de nacht van afgelopen donderdag op vrijdag kreeg de Rotterdamse politie een zeer heftige en trieste melding binnen. Een kleine kitten was in de buurt van het Marconiplein vastgebonden aan een hek met tiewraps. De politie trof het diertje in zeer slechte conditie aan.

Vannacht is het kleine beetje opgehaald door de Dierenbescherming en verblijft nu in Dierenopvang Spijkenisse.

Kitty
De jonge kat heeft de naam ‘Kitty’ gekregen van de politieagenten en het personeel van de Dierenbescherming die zich over haar ontfermde. Iris van dierenambulance Zuid-Holland Zuid vertelt over deze verdrietige gebeurtenis. “Onbegrijpelijk. Wij zijn geschokt dat er mensen zijn die een dier op deze manier een langzame en pijnlijke dood willen laten sterven”, aldus Iris.

Slechte conditie
Hoewel het jonge katje nog in leven is, is ze er zeer slecht aan toe. Ze heeft verwondingen aan haar bekje en een complexe geïnfecteerde breuk aan haar voorpoot. Daarnaast ontdekte de dierenarts dat het katje ook een herstellende breuk heeft aan de groeischijf. Dat betekent dat de kitten al eerder ernstige verwondingen heeft opgelopen en daarna pas met tiewraps is vastgebonden aan het hek. Hoe het dier aan deze eerdere verwondingen komt, is niet duidelijk.

Help Kitty
“Kitty eet inmiddels wel. De dierenarts schat dat ze ongeveer twee of drie maanden oud is”, aldus de verzorgster van Kitty. Voordat de kitten geopereerd kan worden, moet eerst de infectie aan haar poot genezen. Ze is er helaas nog lang niet. De kosten van de behandeling lopen snel op, en ze is nog niet eens geopereerd. Om Kitty te redden, is de Dierenbescherming afhankelijk van giften. Wil jij Kitty helpen? Steun ons de Dierenbescherming met een gift via het formulier op deze pagina.

Oproep Rotterdamse politie
Ook de Rotterdamse politie heeft een dringende oproep geplaatst op Twitter om de daders van deze ernstige mishandeling zo snel mogelijk op te kunnen pakken. Heb jij meer informatie over waar Kitty vandaan komt of heb je iets verdachts gezien in de vroege nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 juli in de omgeving van Marconiplein? Neem dan contact op met politie Rotterdam op het nummer: 0900 – 88 44.

[fblike]