Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kinderen redden de sinterklaas intocht in Zaandam: “Vannacht nog water in de Zaan gegooid”.

Dankzij de tomeloze inzet van veel kinderen is er genoeg water in de Zaan zodat de pakjesboot door kan varen.

Het Sinterklaasjournaal leeft enorm bij veel kinderen. Een van de verhaallijnen was dat de intocht gevaar liep door de acties van ene Hendrik Haan.

Dat zit namelijk zo: Hendrik Haan uit Koog aan de Zaan haalt zijn water uit de Zaan en niet uit de kraan. Daarom was het waterpeil zo in de rivier zo gedaald dat het te ondiep werd voor de pakjesboot, bericht de Telegraaf.

Gelukkig voorkwam Burgemeester Jan Hamming dit door een brief aan Sinterklaas te sturen en op het laatste moment werd besloten dat de pakjesboot richting Zaandam gaat.

Maar dat niet alleen! Het onvermoeide werk van vele kinderen heeft er ook voor gezorgd dat de rivier genoeg water had. Gewapend met emmertjes vulden de kindjes de Zaan met water.

https://www.facebook.com/Sintstad/photos/a.2185570528435387/2206187699707003/?type=3

De hartverwarmende beelden van de kinderen met emmertjes (en sommige volwassenen) gaan rond op sociale media en kunnen rekenen op veel lof. Een verslaggever van de Telegraaf vroeg aan een kindje of er wel genoeg water in de Zaan zit. „Nou, wij hebben er vannacht nog water ingegooid.”, luidde het antwoord.

Wat een prachtige actie van alle kinderen! Ontzettend lief om ervoor te zorgen dat de pakjesboot toch kan varen.