Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kinderen horen een iemand schreeuwen onder de grond. Wanneer ze gaan kijken, zien ze de verschrikkelijke realiteit.

Als je op een boerderij woont, kunnen er verschillende interessante dingen gebeuren. Dat is ook precies wat er gebeurde met een groep kinderen in Victoria in het zuidoosten van Australië. Uit het niets hoorden de dochter van de eigenaar en haar vriendin noodkreten. Het geluid leek op dat van een lammetje. Maar wat het nog vreemder maakte, was dat het geluid van onder de grond leek te komen. Ze gingen snel de volwassenen en andere kinderen op de boerderij waarschuwen, en iedereen verzamelde zich op de locatie waar ze de geluiden gehoord hadden.

Nadat ze gegraven hadden, ontdekten ze een grote metalen pijp onder het zand. Het was duidelijk dat er een wezen gevangen zat, dus de volgende stap was om erin te proberen geraken. Mama filmde terwijl de jongeren de pijp met koevoeten probeerden open te wrikken. De meisjes vingen een glimp op van het lammetje en konden zien dat het nog in leven was. Maar de pijp was te stevig voor hun inspanningen. Het moest helemaal doorgeknipt worden om het kereltje te kunnen bevrijden.

De kinderen zetten een stapje achteruit toen de pijp met een elektrisch werktuig werd opengesneden. Dan schreeuwde mama uit: “Het is een babylammetje!” Het arme ding was nat, maar ze konden haar precies op het nippertje redden. Op het einde filmt mama alle kinderen samen die zich “Operatie Red Lam” nooit meer zullen vergeten. Hoewel het niet duidelijk is hoe het lammetje daar terechtkwam, was iedereen uiteraard dolblij dat het dier gered werd!