Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kapster kijkt naar cliënte haar schedel – doet levensbedreigende ontdekking en zegt dit

Toen haar kapster met haar bezig was, ontdekte ze iets wat waarschijnlijk haar leven heeft gered.

Dit verhaal bewijst hoe belangrijk het is om aandacht te schenken aan gezondheidsadvies door anderen!

Gedurende vele jaren werkte Eileen als gezondheidscorrespondent voor WKYC, een televisiezender in de Amerikaanse staat Cleveland.

Maar ook gezondheidsexperts worden wel eens ziek. En voor Eileen kon alles nog slechter uitgedraaid hebben indien haar kapster niet snel iets had opgemerkt.

Eileen is al 15 jaar lang klant bij styliste Kari Phillips.

“Dit ziet er niet goed uit”
Doorheen de jaren ontwikkelden de twee vrouwen een vriendschapsband, dus toen Kari iets vreemds opmerkte tijdens het bezoek van haar cliënte, aarzelde ze ook niet om het haar te vertellen.

Ze merkte namelijk een grote plek op op de schedel van Eileen, die er de maand voordien nog niet was.

“We kunnen zo goed als de hele schedel zien,” vertelde Kari aan WKYC 3. “Het lijkt niet pluis, en ik heb het voordien nog niet gezien. En ik wil zeker dat je naar je dermatoloog gaat hiermee,” vertelde ze aan Eileen.

Advies dat haar leven redde
Eileen luisterde naar het advies van haar kapster en bezocht een specialist. En maar goed ook. De dokter voerde meteen een biopsie uit waarop te zien was dat Eileen een melanoom had, een vorm van kanker.

“Ik zou dit anders niet gezien hebben. Ik zou het ook niet gevoeld hebben, want het stak niet uit. Je kon niets zien,” vertelde ze aan WKYC 3.

Dankzij haar kapster werd het melanoom ontdekt en was het gelukkig nog op niveau van de huid, en niet dieper. Het kon daardoor verwijderd worden zonder verdere behandeling.

Eileen zegt dat ze voor altijd dankbaar zal zijn voor het scherpe oog van haar kapster en dat ze zich vanaf nu altijd beschermt tegen de zon. Een tip die we allen zouden moeten gebruiken!

Deel aub verder om bewustzijn te verspreiden voor melanomen en huidkanker.
[fblike]