Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kapper probeert te spotten met een jong kind, maar wacht tot je de reactie ziet van het kind.

Kinderen onderschatten omdat je ouder en groter bent dan hen kan een grote vergissing zijn.

Dat was ongetwijfeld het geval voor deze kapper. Hij dacht namelijk dat hij een genie was door herhaaldelijk met een kind te lachen die zijn kapperszaak regelmatig binnenkwam.

Had hij de waarheid echter geweten, zou hij leren dat het eigenlijk niet hem was die lachte met het kind, andersom, het kind die spotte met hem.

Op een dag stapte een op het eerste zicht arme jongen, die aan het manken was, een drukke kapperszaak binnen. Wanneer hij dat deed, bukte de kapper zich lichtjes en fluisterde hij zijn klanten iets toe.

Hij zei: “Dat jongetje is echt het domste jongetje van de hele stad! Wacht even, ik al het je tonen.”

De kapper stapte op het jongetje af en haalde een briefje van 100 euro uit zijn zak. In zijn andere hand hield hij een muntstuk van 2 euro.

Daarop zei hij, met de handen open, tegen de jongen: “Hier jongen, kies een hand. Welke wil je?”

Het jongetje keek zorgvuldig naar beide handen, maar koos daarna voor het hand met 2 muntstukken.

“Haha, wat heb ik je gezegd!” lachte de kapper. Hij draaide zich om en lachte breed naar zijn klant toen het jongetje weg ging.

“Die idioot leer het nooit.”

Een beetje later verliet de klant de kapperszaak en ging verder op zijn pad.

Daar, een beetje verder in de straat, zag hij het jongetje zitten in het ijssalon.

Hij redeneerde dat er iets niet juist was, en stapte het ijssalon binnen. Hij vroeg aan het jongetje “Dag jongen, ik heb een vraag voor jou. Waarom kies je altijd voor het 2 euro muntstuk en niet voor het briefje van 100 euro?”

De jongen stopte met het eten van zijn ijsje, ging rechtstaan met een brede lach op zijn gezicht en antwoordde: “De dag dat ik kies voor het briefje van 100 euro kies, is de dag waarop dit spelletje stopt.”