Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kale adelaar overlijdt bijna aan onderkoeling, maar dan is er een Golden Retriever die hem redt.

Hieronder brengen we een ongewoon verhaal over een adelaar die niet meer kon vliegen omwille van een gewonde schouder. De vogel zou normaal in de sneeuw doodgevroren zijn, maar dat was buiten Kenia, een driejarige golden retriever, gerekend. De hond had de vogel opgemerkt en benaderde het voorzichtig. Golden retrievers staan erom bekend dat ze heel intelligent zijn en niet alleen medelevend zijn jegens hun baasjes maar ook naar andere dieren toe.

Toen ze de adelaar zagen, rustte het op een tak in de buurt van het water. Toen Kenia en zijn eigenaar dichterbij kwamen, sprong de vogel weg. Maar de twee wisten dat het dier niet zelfstandig uit de sneeuw zou raken, dus lichtten ze de dierenbescherming in. De volgende dag keerden ze terug om de vogel te redden.

Toen ze ter plaatse arriveerden, was de vogel nergens te bespeuren. Maar ze wisten dat hij niet ver weg kon zijn en volgden zijn voetsporen in de sneeuw.

De missie was succesvol. Het team kon de vogel vangen en in veiligheid brengen. De vogel werd naar de dierenarts gebracht, waar sporen van loodvergiftiging werden aangetroffen.

De adelaar moet nog even herstellen in een rehabilitatiecentrum vooraleer het terug vrijgelaten kan worden.

Bekijk de video over de redding hieronder en DEEL dit met alle dierenvrienden die je kent!