Zoek
Sluit dit zoekvak.

Jongen wordt verkeerd gediagnosticeerd met “uitslag” – nu waarschuwt moeder voor verborgen tekenziekte

Naarmate de temperatuur op aarde jaar na jaar warmer wordt, neemt het aantal beestjes en teken toe.

Volgens een Amerikaans onderzoek bijvoorbeeld zijn ziekten op tekenbasis de afgelopen 15 jaar verdrievoudigd.

Ongeacht hoe vaak experts ons aansporen om een ​​lange broek en shirts met lange mouwen te dragen, is het niet altijd gemakkelijk om hun advies te volgen tijdens de hete zomermaanden.

En binnen blijven is ook geen optie – niets biedt ons meer een buitenlucht dan een stralende zon en warme temperaturen na een lange, moeilijke winter.

Maar daarmee – het is belangrijk om voorzichtig te blijven.

Niemand hoeft door te maken wat vijf jaar oud Mason McNair moest. Helaas is zijn ervaring gebruikelijker dan we denken en kan het ook nog eens met aanzienlijk slechtere gevolgen optreden.

Het begon allemaal toen Mason op een dag met zijn grootouders speelde. Ze waren buiten in de natuur en hadden een geweldige tijd.

Maar toen grootmoeder van Mason hem later thuis aan het baden was, ontdekte ze een teek in zijn navel.

Ze verwijderde de teek, maar het gebied was nog steeds rood en opgezwollen. Ze bezochten een arts die antibiotica aan de jongen voorschreef, maar al snel ging het alleen maar erger.

De jongen begon uitslag te krijgen, had koorts en had buikpijn.

“Het leek echt gewoon op warmte-uitslag. We waren buiten dat weekend buiten geweest, het was erg heet, “zegt Danielle McNair, de moeder van Mason.

De uitslag begon echter snel te verspreiden en bedekte al snel grote delen van zijn lichaam. De huisarts vertelde de familie echter dat er niets was om zich zorgen over te maken.

Er werd gedacht dat de rode vlekken een vertraagde reactie waren op de antibioticabehandeling.

“Ik was niet tevreden met het antwoord. Ik begon mijn online zoekopdracht te doen. Ik heb mijn zus gebeld, die een dierenarts is, “vertelde Danielle USA Today.

Uiteindelijk vroeg de bezorgde moeder de arts om de tekengerelateerde ziekte te identificeren die ze ervan overtuigd was dat haar zoon het had.

Danielle wist zeker dat Mason een aandoening had die bekend stond als Rocky Mountain spotted fever (RMSF).

Een tekenbeet kan niet alleen borrelia en TBE veroorzaken. Onderzoek heeft aangetoond dat teken ook RMSF is – een infectie vergelijkbaar met borrelia.

En het was precies datgene wat de arme jongen had gekregen.

Symptomen zijn koorts, hoofdpijn en uitslag – alles was zoals het symptoom van de jongen.

Helaas is RMSF niet zo goed bekend als borrelia en TBE, waardoor velen het missen en de symptomen negeren.

Gevonden in verschillende gebieden
Ondanks de naam heeft RMSF niet alleen invloed op mensen die in de buurt van bergen wonen. Het is gevonden in verschillende delen van Amerika, evenals in de rest van de wereld.

Mensen die eraan lijden, hebben een speciale antibiotische behandeling nodig.

Danielle deelt nu de ervaringen van haar en haar zoon om het bewustzijn van deze mogelijk dodelijke ziekte te vergroten.

“Als ik mijn eigen onderzoek niet had gedaan en het bleef pushen, zouden we in een compleet andere situatie met mijn zoon zijn. En dat is eng. Dat is zo beangstigend, “zegt ze.

Het is maar goed dat deze jonge moeder aandrong om erachter te komen wat haar zoon echt overkwam.

In juni 2017 stierf een 2-jarig meisje aan dezelfde ziekte nadat de arts haar niet correct had kunnen diagnosticeren.

Volgens Dr. Paige Armstrong, medische epidemioloog in centra voor ziektebestrijding en -preventie, hebben kinderen in het bijzonder de neiging om ongewone symptomen te vertonen bij het oplopen van deze ziekte.

“Bescherm uw kind”
Dit is de meest waarschijnlijke reden dat kinderen zo vaak verkeerd worden gediagnosticeerd. Danielle is nu bezig met de bewustwording.

“Ik wil ouders in staat stellen altijd, altijd een pleitbezorger voor je kind te zijn. Gebruik je eigen stem, doe zeker je eigen onderzoek. Artsen zijn ook mensen, zij zijn ook menselijk. Dat betekent niet dat ze alles weten, “zegt ze.

Nu is Mason volledig hersteld, dankzij Danielle die de juiste diagnose vond voordat het te laat was.

Deel dit verhaal alstublieft om het bewustzijn over teken te vergroten!
[fblike]