Zoek
Sluit dit zoekvak.

Jongeman wordt ongemakkelijk wanneer vreemdeling zijn hand vastpakt – maar wanneer hij beseft waarom laat hij het zo

Als iemand mijn hand zou grijpen op een openbare bus, zou ik zeer hard schrikken en me ongemakkelijk voelen. Meteen zou ik denken, ”wat is er met deze persoon aan de hand? Wat wilt die?”

Het is gemakkelijk om te vergeten in situaties zoals deze, dat er soms dingen gebeuren die afwijken van de norm, maar die eigenlijk volledig onschuldig zijn. Gelukkig wist de 21-jarige Godfrey Cutto dit toen een compleet onbekende man op een dag zijn hand vastgreep.

Een andere passagier op de bus nam een foto van het moment en plaatste deze later op Facebook. Sindsdien werd de foto al meer dan tienduizenden keer gedeeld.

Het was een doodgewone namiddag toen de 21-jarige Godfrey Cutto de bus nam. Maar al snel bevond hij zich in een buitengewone situatie. De man naast hem reikte zijn arm uit en pakte zijn hand vast.

Natuurlijk was Godfrey verrast, maar hij besloot om het toe te laten. Intussen bleef de man zijn hand stevig vasthouden.

De 21-jarige student werd toch wat ongemakkelijk en dacht eerst dat het een grap was. Maar, in plaats van zijn hand los te maken, liet hij de onbekende man toe om zijn hand te blijven vasthouden. Hij liet het zelfs zover komen dat de man zijn hoofd kon laten rusten op zijn schouder gedurende de hele busrit.

Hij besefte dat de man een klein beetje anders was.

“Ik liet het gewoon toe. Wat moest ik doen? Soms moet je gewoon eens niet aan je eigen denken en iemand anders behoeften boven de jouwe zetten,” zei Godfrey aan Inspire More.

Een andere passagier, die het moment een voorbeeld was van goedheid, legde de situatie vast op beeld en plaatste het later op Facebook. Kort daarna merkte een familielid van de man op de bus Godfrey op en dankte hem voor zijn lieve gebaar.

Het bleek dat de man op de bus Robert heet, een man die mentaal gehandicapt is. Het enige dat hij wilde was om zich veilig te voelen, en Godfrey’s hand vast houden op weg naar huis. Dat hielp hem zeer.

Zo’n prachtig gebaar van deze 21-jarige jongen. Godfrey begreep dat de man speciale behoeften had en zich gewoon veilig wilde voelen. Deel aub als je het gebaar van deze jonge man ook fantastisch vindt!
[fblike]