Search
Close this search box.

Jonge neushoorn ligt naast moeder die door stropers gedood werd voor haar hoorns.

Een zeldzame witte neushoornbaby werd gered van een zekere dood nadat het in het Zuid-Afrikaase Kruger National Park gewond werd aangetroffen naast zijn dode moeder. Zijn moeder werd door stropers afgeslacht voor haar hoorns, en de wrede moordenaars vielen het kalfje aan toen het zijn moeder probeerde te beschermen.

De witte neushoornbaby, nu Arthur genoemd, werd jammerend van de pijn aangetroffen met een jagerspijltje in zijn ribben en zware verwondingen aan zijn rug.

Toen de parkwachters Arthur en zijn moeder op 20 mei van dit jaar vonden, werd het kalfje meteen overgebracht naar het Care for Wild Rhino weeshuis waar zijn verwondingen behandeld werden.

Hij kreeg de naam Arthur de Dappere als verwijzing naar de moed en trouw voor zijn moeder, en hoewel Arthur langzaam geneest, roept hij nog altijd om haar. Vrijwilligers omschrijven de roep van de baby om zijn moeder als “een hartverscheurend geluid dat niemand ooit zou moeten maken.”

Personeel van een dierentuin in het Verenigd Koninkrijk “adopteerden” het kleintje om zo geld in te zamelen voor zijn rehabilitatie.

De manager van de South Lakes Safari Zoo in Lancashire, Karen Brewer, zei: “Arthur is op de goede weg, hij maakte vriendjes met een ander weesje Summer, en is de lieveling van zijn verzorgers. In het wild blijft een neushoornkalfje drie jaar bij zijn moeder. De moeder van Arthur werd op jonge leeftijd van hem afgenomen. Arthur roept nog altijd om zijn moeder, hij zal nog lang de emotionele littekens dragen.”