Search
Close this search box.

Jeroen Pauw probeerde contact te krijgen met Matthijs van Nieuwkerk voor het artikel in de Volkskrant.

Jeroen Pauw vertelde in het interviewprogramma 10 Vragen van Rob Kemps dat hij geen contact heeft gehad met Matthijs van Nieuwkerk na de publicatie van het artikel in de Volkskrant, waarin Van Nieuwkerk beschuldigd werd van grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van het programma “De Wereld Draait Door” (DWDD).

Jeroen Pauw vertelde dat hij vóór de publicatie van het Volkskrant-artikel wel contact had gezocht met Matthijs van Nieuwkerk, omdat hij had gehoord dat het artikel die week gepubliceerd zou worden. Hij zei dat het vervelend is als je “kop zo op dat hakblok ligt”. Pauw voegde eraan toe dat hij nog geen reactie had ontvangen van Van Nieuwkerk.

Jeroen Pauw en Matthijs van Nieuwkerk hadden jarenlang programma’s die opgenomen werden in de Westergasfabriek, waardoor ze “buren” waren. In de eerste aflevering van 10 Vragen werd ook over deze situatie gesproken. Volgens Pauw hing er op beide kanten een heel andere sfeer. Pauw zei dat zij hen “buren” noemden, terwijl Van Nieuwkerk en zijn team hen “de vijand” noemden.