Search
Close this search box.

Je moet de toestemming van je baby vragen voordat je z’n luier verschoont, zegt seksualiteitsexpert

De luier van je baby verversen voelt als het meest natuurlijke in de wereld voor elke ouder. Luiers niet op tijd verversen kan huidproblemen bij de baby veroorzaken.

Maar een Australische auteur en onderzoeker die met mishandelde kinderen werkt, zegt dat de cultuur van ‘toestemming’ begint bij het vragen aan je kind of het OK is om zijn of haar luier te verversen.

“Ik ga je luier verversen, is dat OK?”

Seksualiteitsdeskundige Deanne Carson zegt dat ouders dit aan hun pasgeborenen moeten zeggen vooraleer ze hun vieze luiers verversen.

Baby’s reactie doet er toe
De CEO van jeugdrelatieorganisatie Body Safety Australia voegt er aan toe: “Natuurlijk zal een baby nooit zeggen, ‘Ja, mama, dat is goed, ik wil een nieuwe luier,’ maar als je wat ruimte laat voor lichaamstaal en wacht om oogcontact te maken, dan laat je dat kind weten dat zijn of haar antwoord er toe doet,” zei ze in een interview met ABC News volgens kidspot.com.au.

Zelfvertrouwen van baby versterken
Het is nooit te vroeg, volgens Carson, om je kind zelfvertrouwen aan te leren en hoe ze hun eigen keuzes in het leven kunnen maken. Daarnaast kunnen ze zich later ook beter beschermen tegen seksueel misbruik als ze leren over wederzijdse toestemming vanaf een vroege leeftijd.

Hoewel, de vrouw ondervond heel wat kritiek op sociale media over haar standpunten over het onderwerp.

Een gebruiker op Twitter vond het ‘absurd’ om een pasgeboren om toestemming te vragen om zijn pamper te verversen.

Uitgebreid antwoord
Carson besloot om te antwoorden op de bakken kritiek die ze kreeg op haar Facebookpagina, en zei dat het allemaal onderdeel uitmaakt van haar opvoeding aan kinderen wat betreft hun rechten en verantwoordelijkheden.

De seksualiteitsdeskundige deelde daarna statistieken van kindermisbruik. “Het werk dat we doen met kinderen, leerkrachten en ouders is het beste internationale organisatie in preventie tegen misbruik,” schreef ze.

Nu stellen we je de vraag: Wat vind jij van Carsons suggestie? Vind jij dit nuttig?

Vertel ons aub jullie mening in de comments op Facebook!
[fblike]