Zoek
Sluit dit zoekvak.

Jan Smit gelogen over gezondheid?

Keelontsteking, was het eerste wat de Nederlandse zanger Jan Smit vertelde (33). Maar collega-Topper, Gerard Joling (59), gaf al aan dat het weleens zou kunnen gaan om een burn-out.

,,Ik ben mezelf een beetje voorbijgelopen het afgelopen jaar en mijn lichaam heeft een aantal weken geleden aangegeven dat het wel even genoeg was.” laat de Volendammer weten aan weekblad ‘Weekend’. Direct hierna is de agenda voor de rest van het jaar 2019 leeggemaakt. Jan heeft een enorm hectisch jaar achter de rug. Hij heeft zich veel gefocust op zijn werk in Duitsland en Oostenrijk, wat zoveel tijd kostte dat het waarschijnlijk zijn tol heeft geëist.

Eurovisie Songfestival
Een week geleden werd bekend gemaakt dat Jan het Eurovisie Songfestival mag presenteren: ,,Het songfestival is het mooiste compliment dat je dan krijgt, eigenlijk in je schoot geworpen. Dat dit dan iets is waar je op mag focussen volgend jaar, dat is enorm eervol.” Jan kon niet bij de fotoshoot voor het presenteer-trio aanwezig zijn en ook niet bij De Wereld Draait Door, toen het nieuwtje net bekend werd gemaakt. Beide redenen om zijn lichamelijke toestand.

Klubbb3
De zanger zit sinds een tijdje in het succesvolle Duitse zangtrio, Klubbb3. Dit vergt enorm veel (reis)tijd. Voor nu blijft de zanger in Volendam. En neemt hij tijdelijk afstand van het zingen.

Monique ook in het ziekenhuis
Ook Monique Smit (30) kampt met gezondheidsproblemen. De zus van de Nederlandse zanger heeft twee weken in het ziekenhuis gelegen, wegens nierstenen. Dat ze tegelijk met haar broer in het ziekenhuis ligt is toeval. Op de vraag of ze er voor Jan is vertelt ze: ,,Nou, ik ga hier helemaal niks over zeggen. We hebben met de hele familie en alle vrienden afgesproken dar wij onze mond houden.”
Monique en Jan zouden niet altijd een goede broer-zuster band hebben gehad. Volgens Monique praten ze op dit moment nog wel met elkaar: ,,Maar over Jan zeggen we nu dus niks.”