Zoek
Sluit dit zoekvak.

James Corden kan zijn tranen niet inhouden als Paul McCartney de ware betekenis van “Let it be” uitlegt.

James Cordon had net een weeklange uitstap afgerond waarin hij speciale episodes van “The Late, Late Show” inblikte. En uiteraard eindigde hij in stijl. Tijdens het iconische “Carpool Karaoke” onderdeel, kreeg Corden hoog bezoek en wel van niemand minder dan Paul McCartney.

De 76-jarige muzieklegende nam Corden mee voor een ritje door Liverpool waar ze enkele plaatsen uit de jeugd en vroege muzikale loopbaan van McCartney bezochten.

Toen het duo door Penny Lane reed, begon ze het bekende, gelijknamige nummer van de Beatles te zingen. McCartney wees zelfs op enkele gebouwen en straathoeken die in het nummer aan bod komen. Ze stopten ook even bij een lokale kapperszaak. En hij signeerde zelfs de Penny Lane muur!

McCartney bekende dat hij nooit had gedacht dat de muziek van de Beatles langer dan 10 jaar zou meegaan.

De muzieklegende deelde vervolgens een droom die hij in de jaren ’60 had. Zijn overleden moeder kwam in de droom naar hem toe en vertelde hem: “Het komt wel goed. Laat het gewoon gaan (Just let it be).” Haar aanmoedigende boodschap nam niet alleen veel druk van zijn schouders, maar het inspireerde hem ook tot het nummer “Let it be.”

Wat McCartney niet wist, was dat Corden ook een erg persoonlijke verbinding met dat nummer had. Terwijl het nummer in de auto weerklonk, begonnen de tranen in de ogen van Corden op te wellen.

Corden vertrouwde McCartney toe dat hij als jonge jongen samen met zijn vader en opa, die ook muzikant was, samen zat om naar Let it Be van de Beatles te luisteren. Ze zeiden hem dat het het “beste nummer zou zijn dat hij ooit gehoord had.”

“Moest mijn opa hier nu zijn, dan zij hij hier een ongelofelijke kick van krijgen”, zei Corden trots. “Dat is hij”, antwoordde McCartney snel terwijl de tranen over de wangen van de gastheer rolden.