Zoek
Sluit dit zoekvak.

Jager die poseerde voor een zeldzame giraf, antwoordt op de verontwaardiging op sociale media

Er zijn maar weinig mensen die foto´s maken met dieren die ze net hebben vermoord.

De Amerikaanse trofeejager Tess Thompson Talley ontdekte dit vorige week, toen het internet explodeerde nadat ze een foto hadden gezien van haar, lachend voor een overleden zwarte giraffe in Zuid-Afrika.

Talley is te zien terwijl ze voor het beest hurkt, een jachtgeweer tegen haar schouder gewikkeld en het hoofd van de giraf tegen haar zij.

Het is geen grote verrassing dat het beeld snel viral ging, om de verkeerde redenen. Africa Digest plaatste de foto op Twitter met een tamelijk opruiende titel, terwijl dierenrechtenactivisten over de hele wereld woedend waren.

Zoals al vermeld, reageerde Talley nu op de wijdverspreide kritiek en vertelde de Daily Mail dat ze geen spijt had van haar acties.

Beroemdheden zoals Ricky Gervais en Debra Messing waren kwaad, terwijl duizenden mensen over de hele wereld hun frustraties uitten na het zien van het beeld van Tess Thompson Talley, nadat ze een zwarte giraf had doodgeschoten.

Nochtans, in plaats van te zwijgen tegen een felle oppositie, heeft Talley gereageerd door haar beslissing om te pronken met haar moord te verdedigen.

Ze vertelde de Daily Mail: “Het is iets waar ik in geloof. Dit is meer dan een hobby voor mij, het is een passie.

“Als je iets plaatst waarin je gelooft, of het nu gaat om jagen, religie of politiek, is er altijd iemand om je te haten.

“En ik ben een vrouw, dus ze gaan het erger maken.. ‘

Hoewel het nog steeds wordt geconfronteerd met oproepen voor de afschaffing ervan, blijft jacht op trofeeën in Zuid-Afrika een lucratieve bron van handel voor het land en een belangrijke aantrekkingskracht voor het toerisme.

Talley beweert zelf dat veel mensen hebben geprofiteerd van haar meest recente jacht.

“Andere mensen hebben geprofiteerd,” zei ze. “Het safaribedrijf, het dorp, de lokale bevolking, de economie, daar hebben ze allemaal van geprofiteerd.

“Deze giraffe heeft drie jongere exemplaren gedood die zouden zijn gefokt. Terwijl ik op hem jaagde liep ik over hun botten.

“De kudde floreert nu hij weg is.

“Hij was 18. Hij ging uit. Als je een hond hebt en hij oud of ziek wordt, neem je hem mee en laat je hem inslapen. Dit was hetzelfde. ”

Sterker nog, Talley, 37, zegt dat ze niet van plan is om te stoppen met het haar jachten en onderschrijft de mogelijkheid om in de toekomst terug te keren naar Zuid-Afrika.

“Dat is wat alle jagers doen,” zei ze. “We poseren allemaal met onze trofeeën.

“Het is alsof je op vakantie gaat naar een monument en er voor poseert. Op die manier heb je de herinnering. ”

Talley is er misschien van overtuigd dat haar acties gerechtvaardigd zijn, maar we weten het niet zo zeker. Wie zou graag erop uit gaan met de intentie om een ​​fantastisch wezen dood te schieten, louter voor de lol?

Als je, net als wij, tegen de jacht bent en denkt dat er wetten moeten zijn om deze wezens te beschermen, DEEL dit verhaal dan om ons te helpen het woord te verspreiden!
[fblike]