Zoek
Sluit dit zoekvak.

Inbreker gooit het as van overleden echtgenoot weg nadat hij ingebroken had bij de weduwe.

Een inbreker in het Verenigd Koninkrijk stal een urne met de as van de overleden partner van een vrouw en strooide de inhoud op straat.

Conner Rickhuss (22) was vervroegd vrij uit de gevangenis na een eerdere veroordeling wegens inbraak toen hij in het midden van de nacht inbrak in het huis van Rachel Stansfield. Hij klom door een raam naar binnen en ging aan de haal met een zilveren urne die op de schoorsteen stond.

Om het nog erger te maken, strooide Rickhuss de as uit in de goot voor het huis alvorens het eigendom in Coventry te ontvluchten.

De zaak werd deze week behandeld voor de rechtbank waar de rechter hoorde hoe Stansfield op 1 september ontdekte dat er ingebroken was. Aanvankelijk dacht de vrouw dat er op enkele sigaretten na niets gestolen was, totdat ze ontdekte dat de urne met de as van haar partner verdwenen was. Toen ze naar buiten ging, zag ze tot haar grote shock dat de gewetenloze inbreker de as had uitgestrooid langs de kant van de weg. De urne zelf werd nooit teruggevonden.

Rickhuss werd ge√Įdentificeerd aan de hand van vingerafdrukken en deze week veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2 jaar en vijf maanden.