Zoek
Sluit dit zoekvak.

In Texas schoot een vrouw op haar man, omdat hij de kat had geslagen

De politie van Dallas kwam recentelijk in aanraking met één van de vreemdste gevallen, toen een 47-jarige vrouw haar man fataal had neergeschoten ter verdediging van hun kat.

De scène speelde zich af toen de schutter, Mary Harrison, besloot dat ze het herhaalde misbruik van de kat niet langer kon aanzien. Mary’s overleden echtgenoot, Dexter Harrison, zou het dier zo vaak hebben geslagen dat het uiteindelijk wegliep.

Mary werd ongerust en plaatste foto’s van hun vermiste huisdier in hun buurt, totdat een goedbedoelende buurman uiteindelijk het dier vond. Helaas hervatte Dexter zijn misbruik toen de kat naar huis was teruggekeerd, waardoor zijn gefrustreerde vrouw hem uiteindelijk neerschoot in een poging om het te stoppen. Maar toen Dexter stierf aan zijn verwondingen onderweg naar het ziekenhuis, werd Mary vervolgens beschuldigd voor moord.

Social media blijft ondertussen verdeeld over deze straf. Sommige mensen beschuldigden Mary ervan overdreven te reageren door het leven van de kat voorrang te geven boven dat van haar man. Anderen, waaronder dierenverdedigers die een Gofundme-pagina hebben opgezet om de juridische kosten van Mary te dekken, beweren dat ze dapper heeft gehandeld namens een onschuldige kat.

Zie het hele verhaal in de video hieronder: