Zoek
Sluit dit zoekvak.

IKEA opent zijn deuren om zwerfhonden warm te houden.

Een IKEA winkel in Italië heeft zijn deuren geopend zodat zwerfhonden een warm plekje ver uit de kou hebben.

Een IKEA winkel in het Italiaanse Catania, de op een na grootste stad van Sicilië, heeft zijn deuren geopend om zwerfhonden welkom te heten in deze koude en gure dagen.

https://www.instagram.com/p/BpcLUl1gwLp/?utm_source=ig_embed

Martine Taccia was op een gure herfstdag aan het winkelen in de IKEA toen ze plotseling een groep honden lekker zag liggen in een woonkamer display.„Ik was helemaal verbaasd”, vertelde ze aan The Dodo. „Dat zie je niet elke dag”.

Het bleek dat het hier om zwerfhonden ging. Martine kwam te weten dat de winkel hun deuren had geopend om de zwerfhonden uit de buurt een warme plek te geven. Maar daar blijft het niet bij!

https://www.instagram.com/p/Bm0rpiqHBxk/?utm_source=ig_embed

„De honden krijgen dagelijks voedsel en worden verwend door de werknemers en klanten”, vertelde Martine. „Sommige honden hebben zelfs baasjes gevonden, en gaan naar huis met klanten.”

Ze filmde de hartverwarmende scène en plaatste deze op sociale media, waar het snel viraal ging. Het lijkt erop dat de winkel niet adverteert met het feit dat ze pups binnenlaten, maar het heeft een geweldige indruk op klanten gemaakt. Dat is ook duidelijk te merken aan alle foto’s die op sociale media worden gedeeld!

https://www.instagram.com/p/BoKImLUCemx/?utm_source=ig_embed

„Ik vind het liefdevol en wordt erg blij als ik de honden bij de ingang van de IKEA zie liggen”, vertelde een andere klant, Beppe Liota.

Beppe hoopt dat andere winkels het prachtige initiatief volgen en hun deuren (en harten) openen voor dieren die maar al te vaak over het hoofd worden gezien.

We sluiten ons hierbij helemaal aan! Het is een fantastisch initiatief. Hopelijk volgen meer winkels dit geweldige voorbeeld. Deel alsjeblieft dit bericht als het hiermee eens bent zodat meer mensen hiervan bewust zijn en wellicht ook hieruit inspiratie op doen!