Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hulpverleners bekogeld met vuurwerk nadat ze een grote flatbrand probeerde te blussen in Utrecht.

Gedurende een grote brand in een flat in Utrecht zijn hulpverleners bekogeld met vuurwerk.

Gisteren ontstond er een grote brand in een flatgebouw aan de Stanleylaan in Utrecht, liet de Politie Utrecht weten op Twitter. De NOS meldt dat acht woningen ontruimt moesten worden.

Door de grote rookontwikkeling zijn zes mensen (waaronder twee kinderen) naar het ziekenhuis gebracht vanwege ademhalingsproblemen. Twintig andere mensen moesten naar een hotel voor tijdelijk onderdak.

Veiligheidsregio Utrecht liet weten dat zowel brandweer, politie en ambulancepersoneel een lange tijd door omstanders met vuurwerk werden bekogeld. Drie hulpverleners raakten hierdoor lichtgewond.

Vooralsnog zijn er geen arrestaties verricht en doet de politie onderzoek naar de oorzaak van de brand en het gooien van het vuurwerk. De Politie Utrecht vraag getuigen of mensen met informatie over de daders om zich gaarne te melden.

Het is onbegrijpelijk dat dit soort dingen plaats vinden. Terwijl mensen zich met hart en ziel inzetten voor het welzijn en redden van hun medemens, denken een paar gewetenloze idioten dat het een goed idee is om met zwaar vuurwerk te gooien? Het is erg triest en mensonterend dat dit plaats heeft gevonden.