Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hulpeloze dolfijn en 46 pinguïns achtergelaten in verlaten dierentuin

Bij het schrijven van dit artikel, rolden de tranen van m’n wangen.

Rapporten uit Japan melden de erbarmelijke situatie van een hulpeloze dolfijn en 46 pinguïns die alleen werden achtergelaten in een verlaten zoo.

Volledig aan hun lot achtergelaten zwom dolfijn “Honey” maandenlang in haar eentje. Ze verkeert nu in kritische toestand…

Volgens de rapporten wed het Inubousaki Marine natuurpark vervallen door de sluiting van het park. Vijf dolfijnen en 46 pinguïns werden zonder hulp achtergelaten en waren genoodzaakt te overleven.

Vier van de dolfijnen zijn echter al dood, en zonder tussenkomst zal Honey waarschijnlijk eveneens sterven. Momenteel zwemt ze nog steeds in volledige isolatie rond, en bovendien is ze ziek.

Honey verkeert overduidelijk in een erbarmelijke situatie. Rapporten melden dat ze niets kan doen behalve elke dag in een kleine kring zwemmen, zich afvragend waar haar vriendjes zijn.

De foto’s, die werden genomen door de Japanse organisatie Dierenrechtenorganisatie, illustreren de verschrikkelijke situatie, in wat ooit een populair natuurpark was.

Aan lot overgelaten
Naast Honey de dolfijn, bevinden er zich ook 46 pinguïns in het park.

RTL meldt dat ze al “maandenlang in een vernield zwembad wonen tussen puin en afval.”

Enkele voormalige personeelsleden van de zoo komen af en toe langs om de dieren toch een minimum aan voedsel te geven om in leven te blijven, maar hun toestand ziet er niet goed uit.

Volgens de website van de dierenwelzijnsorganisatie kan Honey de dolfijn, niet duiken, en blijft ze dus bijna continu boven water.

RTL zegt: ” Ze heeft waarschijnlijk gassen in haar lichaam door ziekte, zeggen dierenartsen. Door het feit dat haar rug continu wordt blootgesteld aan sterk zonlicht, bevindt haar huid in een slechte toestand. Opnieuw en opnieuw herhaalt ze dezelfde monotone bewegingen met haar hoofd. Een teken dat het dier het niet goed maakt mentaal maar ook fysiek. Geen wonder, gezien ze continu in een te klein zwembad leeft.”

#SaveHoney
De hashtag #SaveHoney wordt nu gebruikt waardoor dierenrechtenactivisten hopen om bewustzijn te verspreiden om Honey te redden vooraleer het te laat is.

Met urgentie wordt een nieuw huis gezocht voor het zoogdier. In het wild zijn dolfijnen namelijk zeer sociale dieren die in groepen leven, wat de trieste situatie van dolfijn Honey aantoont.

We zijn diep geschokt door de trieste situatie en hopen dat Honey en haar 46 pinguin vrienden gered kunnen worden.

Mensen kunnen zeer wreed zijn, dit is niet te begrijpen.

Help ons aub (en dus Honey) door dit bericht te delen om bewustzijn te verspreiden over het lot van deze hulpeloze dieren in Japan.
[fblike]