Search
Close this search box.

Houd je aardbeien vers – met deze eenvoudige boerentips

Velen van ons vullen onze koelkast en picknickmand met vers fruit – vooral in de zomer!

Bepaalde vruchten, zoals aardbeien, zijn beide ongelooflijk lekker en voedzaam, boordevol vitamines en mineralen die geweldig zijn voor ons lichaam. Andere groenten en fruit zijn natuurlijk ook erg voedzaam, maar laten we eerlijk zijn – ze smaken gewoon niet zo goed.

Van roodgekleurd voedsel wordt beweerd dat het het gezichtsvermogen, de hersenfunctie verbetert en de hoge bloeddruk, artritis, jicht en verschillende hart- en vaatziekten vermindert.

Vooral aardbeien bevatten antioxidanten, vitamine C, foliumzuur, kalium, mangaan, vezels en magnesium.

Ik moet nog iemand ontmoeten die niet van de krachtige bessen houdt. Je kunt ze direct uit een doos eten, ze in een geweldige salade gooien of ze gebruiken op cake en gebak.

En als je zeker wilt weten hoe de zoete lekkernijen langer vers blijven, lees dan de onderstaande tips!

Houd je aardbeien vers
Is het geen teleurstelling als je je favoriete aardbeien uit de koelkast haalt – om ze met schimmel te ontdekken?

De meeste mensen weten al dat aardbeien in een koude omgeving moeten worden bewaard en velen van ons bewaren ze in de koelkast. Bij 2 graden, houden aardbeien het meestal ongeveer vijf dagen vol – een paar graden warmer en ze kunnen slecht enkele uren mee.

Hip2Save heeft gelukkig een geweldige manier gedeeld om ervoor te zorgen dat je aardbeien langer vers blijven. Deze truc verlengt de levensduur van je rode juwelen voor meerdere dagen; misschien zelfs een week of twee!

Je hebt nodig:

 • Azijn / Azijn
 • Water
 • Vergiet

 • Recept:

 • Giet ongeveer 1 kopje azijn en 5 1/2 kopjes water in een grote kom.
 • Week je aardbeien een paar minuten in het mengsel. De azijn verwijdert de aardbeien van bacteriën, die je aardbeien verpesten.
 • Je zal waarschijnlijk merken dat het water zal ‘vlekken’ – maak je geen zorgen, niets van dit blijft in je aardbeien achter!
 • Droog je aardbeien. Je kunt ze op papieren handdoeken leggen of in de lucht laten drogen. Zorg ervoor dat je alle vocht verwijdert.
 • Plaats je aardbeien in de koelkast op een paar lagen keukenpapier. De papieren handdoek zal helpen om extra vocht te absorberen dat de aardbeien kunnen produceren.
 • Bonustips: 3 andere trucs die aardbeien helpen langer mee te gaan
  Houd de knoppen op je aardbeien tot je ze gaat opeten. Dit verlengt hun houdbaarheid.

  Als je niet meteen van plan bent om je aardbeien te eten, koop dan aardbeien die groener en niet zo rijp zijn. Wanneer je je aardbeien één of twee dagen later uit je koelkast haalt, moeten ze klaar zijn om te eten.

  Als je slechte bessen in je doos of mal opmerkt, moet je deze onmiddellijk verwijderen. Dit voorkomt dat schimmel zich verspreid en de rest van de groep vernietigt!

  Aangezien zoveel mensen dol zijn op aardbeien, kunnen velen zeker profiteren van deze eenvoudige trucs die ervoor zorgen dat ze langer meegaan, zodat je zonder zorgen van de rode lekkernijen kunt genieten.

  Wees niet goedkoop – druk op de knop DELEN zodat meer mensen deze trucs ook ontdekken!
  [fblike]