Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hondensmokkelaars worden opgepakt omdat ze 37 hondjes in een auto gepropt hadden.

In Pleystein in Duitsland zijn vorige vrijdag twee mannen gearresteerd die niet minder dan 37 hondjes in hun auto hadden gepropt.

Tijdens een routinecontrole in Pleystein hield de politie een auto tegen. De politieagenten waren geschokt toen ze gejank hoorden. Nadat ze in de auto keken, ontdekten ze dat de auto vol hondjes zat. De dieren zaten in dozen, kooien en kratten. De honden zaten op de achterbank en in de koffer.

De bedoeling was om de honden illegaal te verhandelen. De twee Hongaarse inzittenden werden meteen in de boeien geslagen. Aangezien de hondjes evenmin gevaccineerd waren, mogen ze zich aan een fikse boete van minstens 20.000 euro verwachten.

Het ging om honden van verschillende rassen, inclusief een Maltezer, een Franse en Engelse buldog en een husky. Een woordvoerder van de politie zei: “De honden zaten op elkaar in de auto gepakt.”

De honden werden ondertussen overgebracht naar het politiekantoor waar ze even in quarantaine moeten blijven.

De smokkel in honden floreert nog altijd omdat er mensen zijn die bereid zijn om de dieren te kopen voor weinig geld. Zolang dit niet ophoudt, zullen broodfokkers blijven bestaan en zich tot deze laakbare praktijken blijven wenden.

DEEL DIT BERICHT ALS OOK JIJ VINDT DAT DIT MOET STOPPEN.