Search
Close this search box.

Hond zit in snikhete auto en durft er niet uit te komen – politie verplaatst auto naar koele schaduw

Met deze hitte hebben kinderen en dieren het ook erg moeilijk. Vooral dieren worden nogal eens vergeten. Er zijn waarschuwingen genoeg om met dit warme weer dieren niet in auto’s achter te laten. Toch blijft dit helaas nog altijd voorkomen.

Monica Walhout plaatste een treurig voorbeeld hiervan op Facebook. Deze ochtend was ruim 2 uur lang een arme hond in een warme auto achtergelaten.

De politie Rotterdam was zo snel mogelijk ter plekke, nadat ze gebeld waren. Gelukkig was de hond nog heel alert, zo schreef Monica, maar hij was zo gestrest dat de hondengeleider van de politie hem niet uit de auto kon krijgen.

Daarom besloten ze voor een andere oplossing! De Officier van Justitie gaf toestemming om de auto en hond in beslag te nemen. De wagen werd, met de herdershond binnenin, verplaats naar een plekje in de schaduw waar hij tot rust kon komen.

RTV Rijnmond berichtte dat er naar de eigenaar wordt gezocht, maar dat deze nog niet is gevonden. Later mag de persoon zich op het politiebureau melden.

Met deze hoge temperaturen is het ontzettend oppassen met dieren in auto’s. Binnen een paar minuten kan de zon ervoor zorgen dat de temperatuur heel erg snel stijgt! Als hier rekening mee wordt gehouden, zullen huisdieren hier ook niet onder lijden en worden ergere gevolgen vermeden.
[fblike]