Search
Close this search box.

Hond zit bij 30 graden 2 uur lang in auto opgesloten. “Leed pijnlijke dood”, volgens politie.

De temperaturen bereiken deze zomer ongeziene hoogtepunten, waardoor het belangrijk is om extra voorzichtig te zijn en zeker geen kinderen of dieren in geparkeerde auto’s achter te laten.

Het volgende incident is nog maar eens een waarschuwing.

We moeten altijd iets leren van de geschiedenis – laat dit alsjeblieft nooit meer gebeuren.

Een hond die vorige vrijdag bij 30 graden meer dan 2 uur in een snikhete auto zat opgesloten in Sonneberg, Duitsland, leed een pijnlijke dood.

De hond, een Engelse buldog, werd alleen gelaten in een auto op een parking van een winkelcentrum.

Het was duidelijk dat het dier geleden had. De getuige die de hond vond en de politie die ter plaatse arriveerde, omschreven het tafereel als verschrikkelijk. Naast de arme hond vonden ze urine en braaksel.

De eigenaar van de hond was op vakantie tijdens het voorval en had de verantwoordelijkheid van zijn hond toevertrouwd aan zijn zus.

Helaas kwam alle hulp te laat, en het was onmogelijk om de hond te redden. Er werd een klcht geformuleerd wegens inbreuken op de Dierenwelzijnswet.

Zou jij ook willen dat eigenaars tijdens de zomer meer aandacht schenken aan het welzijn van hun huisdieren? DEEL dit bericht dan met iedereen die je kent! Dergelijke verhalen willen we gewoon niet meer horen!
[fblike]