Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hond wordt gevonden in de prullenbak: dan komt een dierenvriend dichterbij en realiseert de hartverscheurende waarheid

Het is heel erg koud in heel Europa geweest, en het treft iedereen – en misschien vooral de dieren van Europa.

Sommige hondenrassen kunnen de kou beter aan dan anderen. Degenen met dikke vachten hebben geen moeite met de bittere kou, maar andere rassen met minder vacht kunnen het niet zo gemakkelijk aan.

En voor honden die geen huis hebben, kan de kou dodelijk zijn.

Helaas worden elk jaar ontelbare honden verlaten door hun eigenaars zonder een goede reden.

Maar de omstandigheden rond het verlaten van deze hond zijn schokkender dan alles wat ik in een lange tijd heb gezien.

De dierenverzorgers van Birmingham Dogs Home werden gealarmeerd over een hond in een nabijgelegen park.

De persoon die hen op de hoogte bracht, maakte zich zorgen over de hond en als je ziet waar hij werd gevonden, begrijp je waarom.

Het is onduidelijk of iemand de hond in de prullenbak stopte, of dat hij gewoon besloot om daar te rusten tijdens de koude winternacht – maar hoe dan ook, hij had hulp nodig.

“Onze harten zonk toen we het zagen. Het is genoeg om iemands hart te laten breken, “vertelde een woordvoerder van het reddingsteam aan The Dodo.

Gelukkig was het deprimerende moment ook het begin van een nieuwe start voor de arme hond.

Niemand weet zeker hoe de hond, waarvan wordt gedacht dat hij ongeveer 18 maanden oud is, daar aankwam of hoe lang hij dakloos was.

Hij had geen microchip, dus zijn oorspronkelijke eigenaar kon niet worden getraceerd. Maar wat wel bekend is, is dat de toekomst van de hond nu veel rooskleuriger is.

“Hij krijgt alle liefde en aandacht die hij nodig heeft tijdens onze zorg,” zei een vertegenwoordiger van Birmingham Dogs Home. “Hij geniet nu van een verwarmd huis in plaats van een vuilnisbak in een lokaal park.”

Het is nog maar een paar dagen geleden dat de hond uit het vuilnis werd gered, maar zijn ogen zijn al sprankelend.

Sterker nog, hij geniet zelfs van rennen en spelen in het koude winterlandschap nu hij omringd is door de warmte van liefde.

https://www.facebook.com/BirminghamDogsHome/videos/1782617261802568/

Alle honden hebben recht op een goed huis. Geen enkele hond verdient het om op straat te worden gegooid en gedwongen onderdak te zoeken in een vuilnisbak. Deel als je het ermee eens bent!
[fblike]