Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hond wordt achtergelaten met een tumor van 20 kg en wordt eindelijk bevrijdt van deze zware last.

Een vrouw die haar zieke hond met een gigantische tumor op een strand in California dumpte, werd nu aangeklaagd wegens dierenmishandeling en riskeert een gevangenisstraf van twee jaar.

Sherri Haughton werd aangeklaagd met levensbedreigende dierenverwaarlozing, gebrekkige zorg voor een dieren, dierenverlating en het dwarsbomen van de tussenkomst van een agent van de dierenbescherming.

Haughton bracht de hond genaamd Henry op 12 mei naar een dierenkliniek en beweerde dat hij een straathond was.

Valerie Schomburg van de dierenbescherming van Newport Beach kreeg het telefoontje over een hond die op het strand gedumpt was. Ze was niet voorbereid op wat ze te zien zou krijgen. Henry was ronduit kreupel door de last van de tumor.

“Het drukte op zijn rechtse voorpoot, rond zijn schouderzone”, vertelde ze aan The Dodo. “Hij had het moeilijk om te wandelen omdat zijn rechtse voorpootje naar binnen was gedraaid. Wandelen was een echte strijd voor hem.”

Gelukkig droeg Henry zijn hart op zijn staart. Het klikte meteen met iedereen die hij ontmoette.

“Hij kon niet veel bewegen, maar wilde echt leven”, zei Schomburg. “Hij blafte, kwispelstaartte en als je dichterbij kwam, gaf hij je kusjes. Zijn levenslust was er nog altijd. Hij werd gewoon een beetje vertraagd.”

Bij Schomburg vond Henry alles wat hij miste – namelijk een echte persoon om aan zijn zijde te hebben. Ze vond zelfs geld, duizenden euro’s, om de tumor van de hond te opereren.

De tumor bleek kwaadaardig, maar was nog niet uitgezaaid.

En met dat gewicht van zijn schouders, weegt Henry nog 35 kg. Het grootste deel daarvan is hart.

“We denken dat hij nog een paar mooie jaren voor zich heeft”, zei Schomburg. “Er is niets dat hem tegenhoudt. Ik denk dat hij nu zijn verloren tijd een beetje goed maakt.”

“Het zal niet moeilijk worden om een nieuwe thuis voor hem te vinden”, zei ze nog. “Het zal moeilijk worden om iemand uit te kiezen en afscheid te nemen.”